Muhabbit

İran’da 1620 Adet Kripto Para Madencilik Çiftliği Kapatıldı!

Yetki almadan faaliyet gösteren madencilik şirketleri kapatıldı.

İran

İran

İran, Temmuz 2019’da kripto para madenciliğini bir endüstri olarak kabul etmeye başladığından beri, 1.620 yetkisiz kripto para madenciliği çiftliğini kapattığını bildirdi. 

Başlangıçta hükümet tarafından tanınmayı memnuniyetle karşılayan kripto para madencileri, daha sonra elektrik tarifelerinin çok yüksek olduğunu ve bu nedenle maliyetlerin arttığını dile getirdi.

Financial Tribune tarafından yayımlanan habere göre bu madencilik çiftliklerinin 250 megawatt elektrik kullandığı bildirildi. Yetki almadan faaliyet gösteren kripto para madenciliği çiftliklerinin birçoğu, Aralık ayında bitcoin fiyatının tüm zamanların en yüksek seviyelerini aştığı zamanda başlatılan incelemeler sonucunda tespit edildi. Madencilerin artan maliyetleri düşürmek için yasa dışı faaliyetlere yöneldiği söyleniyor.

İranlı Enerji Üretim, Dağıtım ve İletim Şirketi (Tavanir) sözcüsü Mostafa Rajabi Mashhadi, konu ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

Tavanir, yetkisiz madencilerle mücadelede katıdır, lisanssız madenciler gibi sübvansiyonlu güç kullananlar, ulusal şebekeye yükledikleri zarar kadar para cezasına çarptırılacak. Madencilik yerleri ulusal şebekeden ayrılacak ve yargılanacak.”

Haberde yer alan bilgilere göre, Tavanir’in yasal olarak yasadışı kripto madenciliği işletmelerini kapatma yetkisine sahip olduğunu belirtildi. Şu ana kadar 310 MW kullanan toplam 24 madencilik çiftliğinin Sanayi, Madencilik ve Ticaret Bakanlığı tarafından onaylandığını da sözlerine ekledi.

İran Enerji Bakanlığı, madenciler için elektrik faturalarının ortalama enerji ihracat oranlarına ve ülkenin Forex Yönetim Entegre Sistemine (Nima) dayandığını açıkladı. Ayrıca açıklamada, madencilerin, 1 kw saat için 4.800 rial, yani sonbahar, kış ve ilkbaharda elektrik ihracat oranının yarısı kadar ücret ödedikleri bildirildi.

Son olarak açıklama yapan Rajabi Mashhadi, yargının Aralık ayında yasadışı kripto para madenciliği ile ilgili davalarda bir artış bildirdiğini ve ihbarcıların yardımıyla yaklaşık 500 kripto para madencilik çiftliğinin tespit edildiğini söyledi. 

Enerji yetkilileri bu tarz yasa dışı faaliyetleri yürüten kripto para madenciliği şirketlerinin belirlenmesine yardımcı olacak vatandaşlara 100 milyon riyal ödül de dahil olmak üzere çeşitli teşvikler verileceğini bildirdi.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Telegram kanalımıza katılmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Son Yazılar

Exit mobile version