Muhabbit

İrlanda Merkez Bankası Başkanı: Bitcoin Yatırımcıları Her Şeyini Kaybedebilir!

Başkan, Bitcoin konusunda endişeli olduğunu dile getirdi.

İrlanda Merkez Bankası Başkanı Gabriel Makhlouf, Bitcoin’in son dönemlerde artış göstermesine rağmen genel olarak kripto para birimi yatırımlarıyla ilgili endişelerinin bulunduğunu dile getirdi.

Aynı zamanda Avrupa Merkez Bankası yönetim kurulu üyesi olan Gabriel Makhlouf, 29 Ocak tarihinde Bloomberg TV’de  yapmış olduğu bir röportajda, kripto para yatırımının riskleri konusunda uyarılarda bulundu. Başkan, merkez bankasının, 11 Ocak tarihinde İngiltere Mali Davranış Otoritesi tarafından yapılan bir uyarıya atıfta bulunarak şu açıklamayı yaptı:

“İngiltere finans yetkililerinin birkaç hafta önce söylediği gibi, insanlar Bitcoin’e yatırım yapmak istiyorlarsa tüm paralarını kaybetmeye hazır olmalılar.”

Makhlouf’a göre, yatırımcılar Bitcoin gibi kripto para birimlerini yatırım aracı olarak görmeye başladılar. Bu durumda da tüketicilerin korunması artık yerel düzenleyicilerin en önemli görevi haline geldi. Tüketicinin korunmasına ilişkin artan endişelere rağmen Makhlouf, Bitcoin gibi kripto para birimlerinin küresel finansal istikrar için bir büyük bir tehdit oluşturmadığını da belirtti. Makhlouf bu durumu ise şu ifadelerle dile getirdi:

“Şahsen, insanların neden bu tür varlıklara yatırım yaptığından emin değilim, ancak insanlar onları açıkça yatırım aracı olarak görüyorlar. Bizim rolümüz tüketicilerin korunduğundan emin olmaktır. Bunu ana rol olarak görüyorum, şu anda Bitcoin’in kendisinden kaynaklanan finansal istikrar sorunları görmüyorum. Sadece tüketicilerin doğru seçimleri yapması konusunda daha çok endişeleniyorum.”

Makhlouf’un yapmış olduğu bu açıklamalara katılmayan Galaxy Digital‘in kurucusu ve CEO’su Mike Novogratz, konu ile ilgili olarak sosyal medya platformu twitter üzerinden bir açıklama yaptı.

Yapmış olduğu açıklamada, kaldıraçsız Bitcoin yatırımının merkez bankasının ima ettiği kadar riskli olmadığını belirten Novogratz, Bitcoin’in uzun süre daha varlığını devam ettireceğini dile getirdi.

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version