Muhabbit

İş Bankası Genel Müdürü’nden Kripto Para Açıklaması!

Türkiye İş Bankası’nın Genel Müdürü Hakan Aran, kripto paralar ile ilgili bir açıklama yaptı.

Nisan ayının başında Türkiye İş Bankası’nın Genel Müdürlüğüne atanan Hakan Aran, kripto paralar ile ilgili bir açıklama yaptı.

İş Bankası’nın internet sitesinde yer alan açıklamada Aran, dijital para ile kripto paranın birbirine karıştırılmaması gerektiğini ifade etti. Blockchain teknolojisi ve dijital paraların geleceğin teknolojisi olduğunu ve reform paketindeki dijital para başlığının kripto paradan çok daha farklı bir anlama geldiğini söyledi.

Dijital paraların merkez bankaları tarafından çıkarılan itibari paraların dijital versiyonu olduğunu ifade eden Aran, kripto para düzenlemelerine değindi. Kripto para yatırımı yaparken dikkatli olunması gerektiğini ve piyasa yapıcılığı olmayan riskli bir alan olduğunu ifade etti.

Bugün yaşanan fiyat düşüşleri, faaliyetine bir gecede son veren kripto para borsası ve vatandaşın parasını alarak bir gecede buharlaşan kripto para şirketi; kripto paralar için ‘yasal güvenceden yoksun kumardan farksız bir alandır’ derken ne demek istediğimi üzücü bir şekilde gösteriyor. Yasal düzenleme yapılana ve piyasa yapıcılığı kavramı gelene kadar vatandaşımızın tüm hayatı boyunca uğraşarak, zorluklarla oluşturduğu ve kripto paraya yatırdığı birikimin bir gecede kaybedilmesi, yarılanması riski vardır.

İŞ BANKASI GENEL MÜDÜRÜ HAKAN ARAN

Blockchain Teknolojisi ve Dijital Paralar Geleceğin Teknolojisi!

“Önümüzdeki dönemde açık bankacılık, platform bankacılığı, görünmez bankacılık, yapay zeka ile kişiselleştirilmiş bankacılık, dijital paralar ve Blockchain teknolojisi en çok konuşulan kavramlar olacak ve bunlar bankacılığa damgasını vuracak. İş Bankası’nı, tüm bu kavramların öncüsü olarak görmeye devam edeceksiniz”

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran


Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version