Muhabbit

İspanya Merkez Bankası: Avrupalılar Merkeziyetsiz Servisleri Tercih Ediyor!

İspanya Merkez Bankası, 2021 yılına ait İspanya ve diğer Avrupa ülkelerini kapsayan bir araştırma raporu yayımladı. Sonuçları inceleyelim.

ispanya btc muhabbit

ispanya btc muhabbit

Dün (26.04.2022) İspanya Merkez Bankası; 2021 yılında İspanya ve Avrupalıların kripto paraları nasıl kullandıklarına dair bir araştırma raporu yayımladı.

Rapora göre Avrupalılar daha çok merkeziyetsiz servisleri ve Bitcoin ile Ethereum gibi “arkalanmamış” kripto paraları tercih ediyor. Raporda ek olarak, Avrupa’daki kripto para işlem hacimlerinin yıllık 845 milyar euroya ulaşarak Amerika Birleşik Devletleri’nin geride bırakıldığı da belirtiliyor.

İspanya hakkında daha fazla haber için buraya bakabilirsiniz.

Arkasında Destek Olmayan Kripto Paralar ve Merkeziyetsizlik

İspanya Merkez Bankası tarafından yayımlanan rapora göre; Avrupalılar arkasında belirli isimlerin olmadığı kripto paralara rağbet gösteriyor. Geçtiğimiz yıl yapılan kripto para işlemlerinin yüzde 60’ı bu tanıma uyan Bitcoin ve Ethereum transferlerinden oluşuyor. Arkasında bir yapının olduğu kripto paralar yüzde 25’te kalırken, geri kalan yüzde 15’lik kısım ise diğer altcoin’leri içeriyor.

İspanya ve Avrupa’da gerçekleşen kripto para işlemleri grafiği

Raporda ilgi çekici başka bir bilgi ise; İspanyalıların yüzde 64’ünün merkeziyetsiz servisleri tercih etmesi ve işlemlerini bu platformlar üzerinden gerçekleştirmesi. İspanya’daki bu yüksek orana kıyasla Avrupa genelinde merkeziyetsiz platformların tercih edilmesi yüzde 53’te kalmış.

İspanya’da merkezi ve merkeziyetsiz platformların kullanılma oranı

Avrupa’da Binance ve Bit2me gibi merkezi kripto para borsalarının güç kazanmasının aksine hukuksal zemin, yatırımcıları işlem yapmak için başka platformların arayışına sürüklüyor. Bu boşluğu ise Uniswap, Pancakeswap, Sushiswap gibi merkeziyetsiz borsalar dolduruyor.

İlginizi çekebilir: Uniswap Labs, Web3 Projelerine Yatırım Yapmaya Odaklandı!

Raporun bir diğer ilgi çekici vurgusu ise suç verilerine dair. Haziran 2020 ve Haziran 2021 tarihleri arasında yapılan kripto para işlemlerinin yalnızca yüzde 1’i hırsızlık, scam ve dolandırıcılık gibi yasal olmayan aktiviteler için kullanılmış.

Avrupa hakkında daha fazla haber için buraya bakabilirsiniz.

Avrupa’da Hangi Ülkeler Kripto Para Dostu?

Rapora göre Fransa, Avrupa’da kripto para işlem hacmine göre ilk sırada yer alıyor. İkinci, üçüncü ve dördüncü sırada yer alan ülkeler ise sırasıyla Almanya, Hollanda ve İspanya olmuş.

Bu sonuçlar şaşırtıcı değil çünkü bir başka raporda, Fransa’nın Bitcoin ticareti yapan en önde gelen ülke olduğu sonucuna varılmıştı. Aynı raporda bir diğer şaşırtıcı veri; İsviçrelilerin en karlı işlemleri gerçekleştiren millet olduğu yönündeydi.

İlginizi çekebilir: Emmanuel Macron; Regülasyonlar ve Web3 Teknolojisi Hakkında Konuştu!

Fransa Cumhurbaşkanı olarak geçtiğimiz günlerde yeniden seçilen Emmanuel Macron da, kripto para dostu söylemleri ile dikkat çekiyor. Macron yaptığı bir röportajda, Fransa’nın Web3 gibi yeni gelişen teknolojiler ile ilgilendiğini dile getirerek regülasyonların inovasyonları engellememesi gerektiğini söylemişti.

Daha Fazla DeFi Haberleri için: DeFi Haberleri

Daha Fazla Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version