Muhabbit

İspanyol Milletvekili Madencileri Ülkeye Çekmek İstiyor!

İspanya madencilik konusunda adım atmak istiyor.

İspanyol

İspanya'da konut kredileri için kripto para kullanılabilecek

İspanyol Milletvekili Maria Muñoz, Kazakistan’daki madencileri ülkeye çekmek için çalışmalar yapmak istediğini belirtti.

İspanyol Milletvekili, Kazakistan’da yaşanan olaylar neticesinde, İspanya’nın madencilik bayrağını devralmasıyla ilgili durumu öne süren bir öneriyi, hükümete sundu.

Bildiğiniz gibi Kazakistan’da akaryakıt zammı sonrasında ülkede huzursuzluk çıkmmıştı ve protestolar başlamıştı. Bu durum ile birlikte ülke yönetimi internet erişimini askıya aldı ve dolaylı olarak madencileri etkiledi. Bu olay neticesinde Bitcoin hash oranı %12 civarında düşüş gördü.

Muñoz’a göre yaşanan bu olaylar, İspanya için iyi olabilir. Milletvekilinin beklentisine göre İspanyol hükümeti bu gelişmeleri değerlendirirse, ülkenin kripto para madencilik zemini hazırlanabilir.

Uzun bir süredir sektöre ilgi gösteren İspanyol Milletvekili, İspanya’daki düzenleme adımlarını yakından takip ediyor. Bu arada Muñoz, geçtiğimiz ekim ayında kripto para yatırımcılarını ve girişimcilerini ülkeye kazandırmak, dolandırıcılık faaliyetlerini engellemek ve daha net bir çerçeve oluşturmak adına bir yasa teklifinde bulunmuştu.

Yerel basın ile paylaşılan yasa teklifi, İspanya’da kripto para birimlerini düzenleyebilecek somut bir kurumun var olmadığını gözler önüne sermişti.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version