Muhabbit

İşsizlik Dalgası Kripto Para Sektörünü De Vurdu!

ABD’de 20 milyon’a yakın kişi sadece birkaç ay içerisinde işsiz kalmış durumda.

bitgo

“Coronavirus”ün ekonomiye ve piyasalara verdiği tarif edilemez zarar, birçok sektörü ciddi şekilde etkiledi. Şirketler de ister istemez işten çıkarmalara başvurmak zorunda kaldı. ABD’de 20 milyon’a yakın kişi, sadece birkaç ay içerisinde işsiz kalmış durumda.

Bu noktada kripto para şirketleri de darbeden payını almış gibi görünüyor. Bunlardan bir tanesi de BitGo. Yapılan açıklama ile BitGo, çalışanlarının yüzde 12’si ile yollarını ayırdığını duyurdu.

İşten çıkarmaların yaşandığı birimler ise pazarlama ve satış gibi birimleri içermekte. BitGo yetkilileri ise zorlu piyasa şartlarında bu önlemi almak zorunda olduklarını belirtmekte.

Bazı Firmalar Ücret Kesintisine Gitmişti

Piyasa şartlarının önlem almaya zorladığı şirketler, durum ile farklı şekillerde başa çıkmaya çalışmaktalar.

Kripto analiz firmaları olan Chainalysis, Elliptic ve CipherTrace de zorlu piyasa şartları ile mücadele kapsamında çalışanlarının maaşlarına kesinti uygulayacağını açıklamıştı.

BitGo olarak son iki çeyrekte yaptığımız satın almalar ile birlikte dijital varlık sektöründe önemli bir büyüme gösterdik.

Yeni ürün ve hizmetler ile pazarını genişletmeye, daha çok kişi ve kuruma ulaşmaya çalıştıkları belirten BitGo yetkilileri, son dönemde ise bazı değişikliklere gitmek zorunda kaldıklarını belirtti.

Hiç istemesek de iş gücümüzün yüzde 12’sini oluşturan personelimiz ile yollarımızı ayırmak gibi zor bir karar almak zorunda kaldık.

BitGo son dönemde yaptığı atılımlar ve hizmet genişletme politikası kapsamında sadece kurumsallara kripto para saklama hizmeti vermenin ötesinde, kredi verme işlemlerini başlattığını duyurmuştu.

BitGo 2018 yılında Goldman Sachs ve kripto sektörünün ünlü isimlerinden Mike Novogratz’ın şirketi Galaxy tarafından 15 milyon $’lık bir yatırım almayı başarmıştı.

 

Son Yazılar

Exit mobile version