Muhabbit

İstanbul Blockchain Week Geliyor! Heyecan Dorukta!

İstanbul’da yapılacak etkinliğin 2020 yılının en önemli etkinliği olacağına inandıklarını açıklayan Blockchain Week, 6-10 Nisan tarihinde ziyaretçilerini bekliyor olacak.

İstanbul Blockchain Week geliyor. Etkinliğin planları arasında Türkiye’yi bir blockchain merkezine dönüştürmek var. İstanbul’da yapılacak etkinliğin 2020 yılının en önemli etkinliği olacağına inandıklarını açıklayan Blockchain Week, 6-10 Nisan tarihinde ziyaretçilerini bekliyor olacak.

Yakın zamanda açıklanan yeni konuşmacılar ise gerçekten konferansın ülkemizde yapılan diğer konferanslardan ayrışacağı konusunda umut vaadediyor.

Bitcoin Cash’in en büyük destekçilerinden Roger Ver, NEO’ nun kurucusu Da Hongfei ve Celcius Network’un kurucusu Alex Mashinsky’i konuşmacı listesinde açıklayarak dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Istanbul Blockchain Week aynı zamanda diğer konferanslara göre yerli yatırımcıya daha uygun fiyat politikası sunduğunu da hatırlatmakta fayda var.

Türkiye’de Blockchain ve Kripto Para

Yapılan araştırmaya göre, Türkiye’deki genç ve teknoloji meraklısı nüfusun 20%’si ya kripto para sahibi yada sahibi olmuş. Bu rakam dünyadaki en yüksek benimseme oranı olarak göze çarpmakta.

Ek olarak ING Bank’ın Kripto Para Raporu’na göre Türkiye, kripto para birimlerine olumlu bir bakış açısı taşıyor. Nüfusun 62%’si kripto paraların geleceğinden umutlu. Rapora göre Türkiye pazarı verimli bir şekilde kullanılmıyor. Fakat bu durum doğru adımlarla çok daha iyi seviyelere taşınabilir. Araştırmaya göre ülkede kripto paraya sahip olan kişi sayısı 18% seviyelerinde. Nüfusun 45%’i ise gelecekte kripto paralara sahip olacağını düşünüyor.

Blockchain PR Ajansı CEO’su Erhan Korhaliller’e göre diğer ülkeler Türkiye’yi ve Türkiye’deki market potansiyelini ciddiye yeni yeni almaya başlamış durumda. Yarı Türk asıllı olan Korhaliller, Türkiye’deki potansiyeli görüp, bireysel olarak yatırım yaptığını açıkladı.

Amacımız Uluslararası Kripto Camiası’nın ilgisini Türkiye’ye çekmek ve Türkiye ekosistemini ileriye taşımak.

Türk Ekonomisi Son Yıllarda Problemli

İstanbul Blockchain Haftası’nın amacı ülkeye ve ülkemizdeki yeni startuplara yeni yatırımcılar getirmek, Türkiye’deki mevcut potansiyelin farkedilmesini sağlamak amacıyla çok önemli bir etkinlik olduğu vurgulanıyor. Dolayısıyla da ekonomiye yeni bir ivmelenme kazandırabilme potansiyeline sahip olan İstanbul Blockchain Week, Nisan ayına kadar gündemi meşgul edeceğe benziyor.

Eğer İstanbul bir blockchain merkezi haline gelebilirse sadece ekonomide bir ivmelenmeye sebep olmaz. Yeni iş olanaklarıyla birlikte sektöre ilgisi olan gençler için yeni alanlar açabilir.

Geçtiğimiz yıllarda birçok Türk, dünya genelinde kripto paralara karşı artan ilgiyle beraber yeni tend haline gelen kripto paralardan haberdar olmuştu. Bu noktada bir çok insan kripto paralarla tanıştı. Bu dönemde Türkiye’de bir çok borsa açıldı. Ve bu borsalar dolar, pound gibi para birimleri yerine XRP, Ethereum ve EOS gibi para birilerini içeriyor. Aynı zamanda şu anda Türkiye’de aktif 10 Bitcoin ATM’si bulunmakta.

25 Milyon Kişinin Banka Erişimi Bulunmuyor

Türkiye’de halen 25 milyon vatandaşın bankayla ilişiği bulunmuyor. Bu çok önemli bir rakam. Araştırmaya göre 10 milyon kişi açlık sınırında ve 16 milyon kişi işsiz durumda. Bu noktada Türkiye’de çok büyük yatırım fırsatları mevcut denebilir. Gelebilecek yatırımlar ekonomiye yeni bir ivmelenme kazandırmak, yeni iş fırsatları oluşturmak en önemlisi de ülke olarak yeni teknoloji ve gelişimlerin gerisinde kalmayıp ülkeyi bir merkez üsse çevirebilmek adına çok büyük önem arz etmekte.

İstanbul Blockchain Week Hedefleri

Etkinlikteki temel amaç aslında blockchain alanındaki kilit oyuncuları ve yatırımcıları bölgeye çekebilmek. Hafta boyunca 20’den fazla hackathon ve buluşma gerçekleşecek. En büyük etkinlik ise 9-10 Nisan tarihleri arasında Hilton İstanbul Bomonti Otel’de gerçekleştirilecek olan konferans olacak. Etkinlik organizatörlerinin beklentisi 2000’den fazla katılımcı ve 100’den fazla konuşmacının etkinlikte bulunması. Aynı zamanda etkinliğe bazı büyük Türk Şirketleri’nin de katılacağı bilgisini paylaşan organizatörler, kilit hükümet yetkililerinin de organizasyonda bulunmasını bekliyor. Burada bulunan linkten İstanbul Blockchain Week websitesine ulaşabilir ve etkinlik ile alakalı daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Aynı zamanda güncellemeler için Twitter sayfasını kontrol edebilirsiniz.

Son Yazılar

Exit mobile version