Muhabbit

İstanbul Üniversitesi Blokzincir Teknolojileri Merkezi Kuruyor!

Blokzincir Teknolojileri Merkezi’nin, üniversitenin İktisat Fakültesi bünyesinde kurulmasına karar verildi.

Türkiye’de birçok üniversite, dernek ve vakıf çeşitli iş birlikleri yaparak, blokzincir teknolojisinin benimsenmesi için çalışmalar yapıyor.

Blokzincir Teknolojileri Merkezi’nin, üniversitenin İktisat Fakültesi bünyesinde kurulmasına karar verildi.

Bu önemli iş birliğine katkı sağlayanlar ise; İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Türkiye Bilişim Vakfı Genel Müdürü Çağdaş Ergin ve Atez Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kenan Güler’dir. İmzalanan protokol ile birlikte, yeni iş alanları üzerine konuşmalar yapıldı.

Finans sektöründe istihdam sağlanacak

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, konu ile alakalı şu açıklamaları yaptı;

 “Ülkemizde blokzincir teknolojilerinin lojistik ve finans sektörleri açısından çok önemli bir rolü olduğunu biliyoruz. Bu alanların en önemli temsilcilerinden olan Türkiye Bilişim Vakfı ve ATEZ ile gerçekleştireceğimiz bu iş birliğinin, lojistik ve finans sektöründe istihdam edilecek öğrencilerimiz için anlamlı sonuçları olacaktır.”

Ülkemizde son zamanlarda blockchain teknolojilerinin gelişimi için birçok üniversite katkı sağlamaya çalışıyor. Buna örnek olarak kısa süre önce, Ankara Üniversitesi müfredat programına NFT dersi koydu. Bu atılım dünya basınında haber niteliği taşıdı.

İlginizi Çekebilir: NFT Nedir?

Yine tüm bunların yanında, çoğu üniversite öğrencisi rektörlük emri dahilinde olmadan, kendi blockchain topluluklarını kurup, projelerde bulunmaya başladı. Özellikle ODTÜ ve İTÜ’deki Blockchain öğrenci toplulukları, sayısız projelerde yer edinmeye çalışmanın yanı sıra teknolojinin, öğrenciler tarafından bilinirliğini de artırıyor.

Ülkemiz dışında da dünyada özellikle üniversiteler çeşitli adımlar atıyor. Bazı üniversitelerde metaverse üzerinde dersler yapılmaya başlandı.

Üniversitelerde okunan bölümlerin, gelecekte nasıl dönüşüm yaşanacağı sıkça konuşulan konular arasında, birçok bölümün değişim yaşama ihtimali ile beraber yeni bölümlerin de açılma ihtimallerinin olduğu tartışılıyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version