Muhabbit

İşte 2020’nin Önemli DeFi Etkinlikleri!

Merkezsiz finansın (DeFi) yükselişi olarak tabir edebileceğimiz 2020 yılında, DeFi ürünlerine olan ilgili adeta tavan yaptı.

DeFi

2020 yılı birçok konu özelinde önemli olsa da, kripto para ekosistemi için de oldukça önemli bir yıl oldu. Bitcoin’in tüm zamanların rekorunu kırması ve kırmaya devam etmesi ile birlikte 2020, DeFi ekosistemi için de oldukça önemli bir yıl oldu.

Merkezsiz finansın (DeFi) yükselişi olarak tabir edebileceğimiz 2020 yılında, DeFi ürünlerine olan ilgili adeta tavan yaptı.

Merkezsiz borsaların kullanımının yaygınlaşması ile birlikte, merkezsiz borç alma-verme platformları da büyük sükse yaptı. Birçok DeFi projesi 1 Milyar $’ın üzerinde kilitli varlığa ulaşırken birçok yeni proje de ortaya kondu.

Bu yazıda 2020 yılında gerçekleşen bazı önemli etkinlikleri sizlerle paylaşacağız.

Uniswap

16 Eylül’de lider merkezsiz borsa Uniswap, yönetişim tokeni çıkaracağını duyurdu. UNI olarak isimlendirilen token daha önce platformu kullanmış kişilere dağıtıldı. Hacim noktasında Coinbase ile yarışma noktasına gelen Uniswap’in tokeni ise büyük ilgi gördü. Hızlı bir şekilde neredeyse önde gelen tüm borsalarda işlemlere başlayan token, DeFi tokenleri arasında oldukça önemli bir yere sahip.

SushiSwap

Uniswap’in kopyası olarak ortaya konan merkezsiz borsa SushiSwap ve tokeni SUSHI de 2020 yılında en çok ses getiren DeFi ürünlerinden biri oldu. Kurucusu tarafından (Nomi Chef) SUSHI tokenlerin satılması ile birlikte adeta dibe vuran SUSHI, fonların geri döndürülmesi ile birlikte tekrardan toparlanmıştı. Yaşanan olay sonrasında “Master Key”leri teslim eden Nomi Chef, sattığı SUSHI’ler karşılığı aldığı ETH’leri fona iade etmişti.

Compound

Yönetişim tokeni COMP’u ortaya koyan Compound, e sevilen DeFi platformları arasında bulunuyor. Çıkışı ile büyük sükse yaratan COMP, benzer şekilde önde gelen borsalarda hızla listelenmişti. Coinbase’in de yatırımcıları arasında olduğu platform, 15 Haziran’da platformun kontrolünü token sahiplerine bırakmıştı.

Yearn Finance

Düşük arzı ile dikkat çeken YFI’ın platformu Yearn Finance, fiyat noktasında Bitcoin ile kıyaslanan bir proje olarak öne çıkmıştı. 17 Temmuz’da aktive edilen platform, DeFi ekosistemindeki en iyi oranları bulması sebebiyle büyük oranda tercih sebebi olmuştu.

DeFi 2020

Wrapped Bitcoin

DeFi uygulamalarına olan ilginin artması ile birlikte Bitcoin’i DeFi üzerine getirmek isteyen kullanıcıların sayısında da önemli bir artış yaşandı. Bu noktada tokenize Bitcoin’lere olan ilgi de zirve yaptı. Wrapped Bitcoin (WBTC) ise bu noktada akla gelen ilk çözüm olarak öne çıktı. 15 Ağustos’ta 1 Milyar $ barajını aşan Wrapped Bitcoin, en önemli DeFi oyuncularından biri olarak öne çıkıyor.

DeFi haberleri için: DeFi Haberleri

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version