Muhabbit

İşte 2022’de Piyasadan Silinen Kripto Para CEO’ları!

2022 senesinde 12 CEO kripto para dünyasına veda etti. İstifaların büyük kısmı sektördeki ekonomik krizin bir sonucu olarak gerçekleşti.

2022 senesinde kripto paraların çöküşüyle beraber sektörden ayrılan isimlrin sayısı da arttı. Önde gelen pek çok kripto para CEO’su sene içerisinde sektöre veda etti.

İşte 2022’de piyasadan silinen kripto para CEO’ları:

Compass Mining CEO’su Whitney Gibbs

Bitcoin madencilik donanım şirketi Compass Mining kripto para piyasasındaki kötüye gidişin ilk etkisini haziran ayında şirketin kurucu ortağı ve CEO’su Whitney “Whit” Gibbs’in istifasıyla hissetti. Gibbs ile birlikte şirketin Finans Müdürü Jodie Fisher da istifasını verdi. 

Compass, Dynamics Mining’e ait Maine’deki bir tesisin elektrik ve barındırma faturalarını ödemediği için eleştirilerin hedefi olmuştu.

Algorand CEO’su Steven Kokinos

Temmuz 2022’de Algorand CEO’su Steven Kokinos “başka ilgi alanlarını keşfetmek” istediğini dile getirerek istifasını verdi. Platforma FIFA ve Napster gibi markaları çekmeyi başaran Kokinos, koltuğunu COO Sean Ford’a bıraktı.

2023’ün ortalarına kadar şirkete danışmanlık hizmeti vrecek olan Kokinos’un sonrasında da platform üzerindeki çeşitli projelerle birlikte çalışması bekleniyor. 

Genesis Trading CEO’su Michael Moro

2022 senesi kripto para brokerı Genesis için birden fazla krize tanıklık eden bir yıl oldu. Şirketin başına gelen en kötü olay şüphesiz ki iflas eden Three Arrows Capital’in en büyük yatırımcısı olmak oldu. Şirket ayrıca FTX’in çöküşünden de etkilendi. CEO Michael Moro’nun istifası ile ağustos ayında Three Arrows krizi ortaya çıktıktan sonra gerçekleşti. 

“Genesis’i neredeyse 10 sene boyunca yönetmek benim için bir onurdu. Şirketi gelişmesinin bir sonraki aşamasında desteklemeyi dört gözle bekliyorum.” 

Genesis aynı dönemde çalışanlarının %20’sini işten attığını da duyurdu ve COO’su Derar Islim’i yeni CEO’su yaptı. 

Alameda Research Eş-CEO’su Sam Trabucco

Ağustos ayında Alameda Research eş-CEO’su Sam Trabucco “dinlenme arzusu”nu dile getirerek istifasını verdi. Trabucco’nun eş-CEO’su Caroline Ellison ise Alameda’yı tek başına idare etmeye devam etti, ta ki kasım ayında FTX ile beraber iflas edene dek. 

“Şahsen Alameda’ya bu kadar zaman ayırmayı artık meşrulaştıramıyorum. Burada herkes çok yoğun çalışıyor ve bir lider olmaya çalıştığında işte “normal” oranda zaman geçirmek oldukça güç.”

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor

Ağustos ayı ayrıca bulut yazılım şirketi MictoStrategy CEO’su Michael Saylor’ın da istifa etmesin tanıklık etti. Artık CEO olmasa da Saylor kurucu ortağı olduğu şirketin başkanlığını yapmaya devam ediyor. 

Her ne kadar MicroStrategy’nin ana odak noktası kripto paralar olmasa da, firma en yüksek oranda Bitcoin’e sahip kamuya açık şirket olarak dikkat çekiyor. 

FTX US Başkanı Brett Harrison

Eylül ayında FTX US Başkanı Brett Harrison aniden pozisyonundan istifa etti ve şirket için bir danışman görevi üstlenmeye başladı ve Sam Bankman-Fried’a destek olacağını belirtti. 

FTX’in iflası sonrasında SBF’e dair üslubunu değiştiren Harrison, olan bitenden haberdar olmadığını ima ederek “böylesine yozlaşmış bir bencilliğe” maruz kalmadığı için Allah’a şükrettiğini dile getirdi. Sektörden ayrılmaya niyeti olmadığının da altını çizdi. 

Kraken CEO’su Jesse Powell

Kraken CEO’su Jesse Powell ise eylül ayında istifa etti. Powell, istifa duyurusunda Kraken büyüdükçe şirketi yönetmenin yorucu ve “daha az eğlenceli” bir hal aldığını belirtti. Ancak kurucusu olduğu şirketle bağlarını sürdürmeye devam edeceğinin de altını çizdi. 

Haziran ayında Kraken sosyal ve politik konularda yeterince duyarlı ve hassas olmadığı gerekçesiyle eleştirilmiş, Powell da cevap olarak şirket söylemlerinden “tetiklenen” çalışanların istifa etmesi gerektiğini belirtmişti. Şirket, kasım ayında 1.100 kişiyi işten çıkaracağını duyurdu. 

Celsius CEO’su Alex Mashinsky

Celsius CEO’su Alex Mashinsky iflas etmiş kripto para borç vereni Celsius Network’ün liderliğinden eylül ayında istifa etti. 

Şirketin iflasından 2 ay sonra iflas eden Mashinsky, istifa konuşmasında “zor finansal şartlar” için Celsius topluluğundan özür diledi. 

Parity Technologies CEO’su Gavin Wood

Ethereum Kurucu Ortağı ve Polkadot yapıcısı Parity Technologies’in CEO’su olan Gavin Wood, ekim ayında pozisyonundan istifa etti. Her ne kadar istifa etmiş olsa da, Wood Parity’nin en büyük hisse ortağı ve şef mimarı olmaya devam ediyor.  

FTX CEO’su Sam Bankman-Fried

11 Kasım 2022’de, bir zamanlar kripto para dünyasının altın çocuğu olan Sam Bankman-Fried, şirketi FTX’in iflas başvurusuyla beraber istifasını duyurdu. 

SBF’in istifası Binance CEO’su Changpeng “CZ” Zhao Twitter’dan borsasının tüm FTT varlığını likidite edeceği duyurusundan yaklaşık bir hafta sonra gerçekleşti. 

Yeni FTX CEO’su John J. Ray III, şirketi iflas sürecinde idare ederken, bir yandan da FTX’i eski liderinden uzaklaştırma yolunda adımlar attı. 

Alameda Research CEO’su Caroline Ellison

Alameda Research’ün Trabucco’nun istifasından sonra kalan tek CEO’su Caroline Ellison’ın görevi FTX’in iflasıyla beraber kasım ayında sona erdi. 

Ellison o günden bugüne yalnızca tartışmalı iş etiği ve hamleleri nedeniyle değil, aynı zamanda bir blogda dile getirdiği çok eşli ilişkilere dair görüşleri ve Irk Bilimi’ne dair sözleri nedeniyle de medya tarafından topa tutuluyor.

İlginizi çekebilir: İşte 2022’ye Damga Vuran 10 Büyük Kripto Para Vurgunu!

Yuga Labs CEO’su Nicole Muniz

Bored Ape Yacht Club NFT koleksiyonunu oluşturan şirket Yuga Labs’ın ilk CEO’su olan Nicole Muniz, 2023’ün ilk yarısında istifa edeceğini duyurdu. Muniz, koltuğunu Daniel Alegre’ye bırakacak. 

“Şirketin ivmesini devam ettirecek bir ismi, Daniel’i bulduğumuz için çok mutluyum. İnanıyorum ki oyun sektöründeki tecrübesini Otherside gibi oldukça iddialı projelere aktaracak.” 

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version