Muhabbit

İsveç Beş Yıl İçinde E-Krona’ya Sahip Olacak!

Merkez bankası, CBDC için beş yılın makul bir hedef olduğunu açıkladı.

isveç e-krona

isveç e-krona

İsveç merkez bankası Riksbank yöneticisi tarafından yapılan bir açıklamada, ülkenin çıkarmayı planladığı dijital para birimi olan e-krona için geçici bir zaman aralığı belirledi.

Bloomberg tarafından yayımlanan habere göre, Riksbank yöneticisi Stefan Ingves’in İsveç merkez bankasının operasyonel bir dijital para birimine sahip olması için beş yılın makul bir hedef olduğunu söylediği bildirildi. Bankanın ilk kez böyle bir tahminde bulunmasına rağmen, e-krona için daha önceki iyimserlik, bu zaman çizelgesinin bazılarının tahmin ettiği kadar hızlı olmadığı anlamına geliyor.

Avrupa Birliği üyesi olan İsveç’in, ulusal para birimi krona lehine uzun süredir euro bölgesinin dışında kalmayı seçtiği biliniyor. İsveç’in dijital ödeme ekosistemi oldukça aktif durumda. Çünkü ülke nakit kullanımı açısından dünyanın en önde gelenleri arasında yer alıyor.

Bu kapsamda İsveç, işlevsel bir merkez bankası dijital para birimini (CBDC) piyasaya sürmek için Avrupa’da öncü bir ülke olarak görülüyor.

Ancak tüm bu beklentilerin yanında ülke bu alanda sağlam adımlar atmak için oldukça temkinli davranmaya devam ediyor. Hatırlanacağı üzere İsveç Merkez Bankası, İsveç kronunun dijital bir versiyonu olan “e-krona” için sürdürmekte olduğu pilot programını 2022 yılına kadar uzattığını duyurmuştu.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla CBDC Haberleri için: CBDC Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version