Muhabbit

İsviçre Bankası UBS, ABD’nin Kripto Para Düzenlemesinin Zaman Alacağını Söyledi!

İsviçre’nin en büyük bankası UBS, ABD’nin getireceği yasal düzenlemelerin zaman alacağını düşünüyor.

UBS isviçre banka

UBS isviçre banka

İsviçre’nin en büyük bankası UBS, kripto paraların dünya çapında popülerleşmesiyle beraber ABD’nin getireceği yasal düzenlemelerin zaman alacağını söyledi.

Finansal Hizmetler Meclisi Komitesi’nin geçen hafta kripto para birimleri ve stablecoinlerin düzenlenmesi hakkında uzun bir toplantı yaptı. Finansal Hizmetler Meclisi Komitesi; bankacılık, sigorta ve gayrimenkul dahil olmak üzere ülkenin konut ve finansal hizmetlerin tüm bileşenlerini denetler.

İlginizi Çekebilir: Stablecoin Nedir?

Gerçekleşen toplantıdan sonra UBS, ABD’nin getireceği düzenlemeler hakkında açıklamalar yaptı. İsviçre bankasının ABD’ye bağlı ofisine göre; Hazine Bakanlığı ve diğer düzenleyiciler tarafından yayımlanan stablecoin raporu üzerine tartışıldı.

UBS ekibi konu hakkında şunları söyledi:

Düzenleyici boşlukları doldurmak ve finansal istikrar sağlamak isteniyor. Bunun gerçekleştirmek için düzenleyiciler, stablecoin ihraççılarını düzenleyen bir regülasyon getirmek istiyor.

Merkez bankasının, merkez bankası dijital para birimi (CBDC) raporuna göre; dijital para birimine geçmeden önce Kongre’den talimat almak istediğini açıkça belirtti.

Ancak İsviçre’nin en büyük bankası şuna inanıyor:

Milletvekillerinin bu sorunların karmaşıklığını sindirmesi ve dijital varlıkların nasıl düzenlenmesi gerektiğine karar vermesi zaman alacak.

UBS ekibi daha sonra sözlerine şunları ekledi:

Düzenleyiciler, Meclisten çıkacak karar için uzun bir süre bekleyebilir. Her halükarda düzenleyici kurumlar, sahip oldukları sınırlı yetkileri kullanarak bu sorunları deriden araştırması gerekecek.

Bununla birlikte banka, kripto paralara olan ilginin hem mecliste hem de halk arasında artığını söyledi. Biden yönetimine baktığımız da ise; yakın gelecekte bir yürütme emriyle beraber kripto para regülasyonlarına ağırlık verebileceğine dair raporlar var.

İlginizi Çekebilir: Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) Nedir?

2021 Ağustos ayında ABD Senatörü Ted Cruz, meslektaşlarını ne olduğunu anlamadan kripto paraları düzenlemeye çalışmakla suçladı.

Teksaslı Senatör kripto para düzenlemelerini aceleye getirmek isteyenler için şunları söyledi:

Henüz anlamadığımız bir şeyi düzenlememeliyiz. Aslında bunu anlamaya çalışmak için zaman ayırmalıyız. Bazı duruşmalar yapmalıyız, sonuçlarını düşünmeliyiz.

Bununla birlikte iki federal kurum; ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) kripto para alanında yatırımcıların korunmasını sağlamak için iş birliği yapıyor.

UBS: Dağıtık Defter Teknolojisi Kullanan Şirketlere Yatırım Yapılabilir!

UBS analistleri, Bitcoin veya farklı kripto paraları satın almak riskli çünkü kripto paralara ülkeler tarafından yeni düzenlemeler getiriliyor. Analistler, kripto paralara yatırım yapmak isteyen yatırımcılar için dağıtık defter teknoloji kullanan ve kripto paralara gerekli altyapıları sağlayan şirketlere yatırım yapmanın daha mantıklı olduğunu söyledi.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version