Muhabbit

İsviçre, Blockchain İçin Genel Bir Yönetmelik Üzerine Çalışıyor!

İsviçre Blockchain ve Kripto İçin Sağlam Bir Zemin Hazırlıyor!

İsviçre Sağlık Sigortası Şirketi Atupri, Artık Kripto Para Ödemelerini Kabul Ediyor

İsviçre Federal Maliye Bakanlığı, blockchain ve dağıtılmış defter teknolojisi alanında kapsamlı bir yönetmelik için bir danışma süreci başlatıyor. Yaklaşık üç ay sürmesi planlanan süreç bu alandaki kantonlar, partiler ve diğer ilgili gruplar arasında yapılacaktır.

Bu adımın, İsviçre hükümetinin blockchain ve kripto para birimini teşvik etme konusundaki aktif ilgisinin bir parçası olduğu bildirildi. Blockchain ve kripto para birimi alanındaki düzenlemeleri iyileştirme söylemi, İsviçre hükümetinin blockchain teknolojisini mali yasalara dahil etmesinden yaklaşık bir ay sonra açıklandı.

Yapılan duyuruya göre, mevcut yasalarda yapılan bazı değişiklikler İsviçre için düzenleyici çerçeveyi iyileştirdi . Ülke artık blok zinciri ve DLT yeniliğini teşvik etmek için daha uyumlu hale geldi.

Kapsamlı kararname, hükümetin bu değişiklikleri federal karar düzeyinde yasalara dâhil etmesine yardımcı olacak. Ayrıca Federal Konsey, bu yasaları Ağustos 2021’den itibaren yürürlüğe koymayı planlıyor.

İsviçre’nin finansal güvenlik ve sıkı gizlilik yasaları konusundaki güçlü itibarı, onu blockchain ve DLT alanındaki yeni iş fikirlerinin merkezi haline getirmiştir.

Blockchain, dünya çapında ve İsviçre ekonomisi içinde popülerlik kazanıyor. İsviçre’nin blockchain ve kripto para birimine verdiği destek, dünya çapında birçok şirketin ülkelerinde genel merkezler kurmasını sağladı. İsviçre, 4.700’den fazla çalışanı olan 900’den fazla blockchain işletmesine sahiptir.

İsviçre hükümeti tarafından blok zinciri ve kripto para birimlerinin benimsenmesi yeni bir durum değil. Hatırlanacağı üzere Kripto Vadisi olarak da bilinen İsviçre kantonu Zug’un sakinlerinin Bitcoin ( BTC ) ve Ether ( ETH ) cinsinden vergi ödemesine izin veren bir sisteme geçiş yapılmıştı.

Bu uygulamayı gerçekleştiren ve kripto para birimlerine karşı olumlu duruşu nedeniyle “Crypto Valley” lakabını kazanan Zug yönetiminin kantonu benzer uygulamayı, şu an Zürih, Cenevre, Ticino, Basel, Vaud, Lucerne ve Bern gibi şehirlerde de uygulamak için çalışmalara başladı.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version