Muhabbit

İsviçre Blockchain ve Kripto İçin Sağlam Bir Zemin Hazırlıyor!

İsviçre, gelişen blockchain teknolojisini yakından takip ediyor.

İsviçre muhabbit

Perşembe günü İsviçre parlamentosu, blockchain ve kripto para birimi endüstrisini resmen tanıyan, yeni bir dizi finans ve şirket hukuku değişikliğini kabul etti.

Swiss Info‘nun raporuna göre, hükümet, şirketin iflasından, menkul kıymet alım satım işlemlerine kadar çeşitli yasalar üzerinde değişiklik yaptı.

Yeni yasalar, dijital menkul kıymetlerin takas edilmesini yasallaştırmasını ve iflas eden şirketlerden dijital varlıkları geri alma sürecini tanımlıyor. Ayrıca yasa, kripto para borsalarının, kripto para ile kara para aklama risklerini en aza indirgemek amacı ile, yeni gereklilikleri tanımlamış durumda.

Bu değişiklikler, Temsilciler Meclisi üyelerinin 2020 yazında herhangi bir itiraz olmaksızın “Blockchain Yasası”nı kabul etmelerinden sonra geldi.

Mevcut yasaların yeni biçiminin önümüzdeki yılın başlarında yürürlülüğe girmesi kuvvetle muhtemel gibi görünmekte. Bununla beraber, blockchain ve kripto para endüstrisinin ve merkezi olmayan finans protokollerinin İsviçre’de çok büyük bir destek kazanması bekleniyor.

Şu anda İsviçre, yaklaşık 4.700 kişiye istihdam sağlayan Facebook Libra da dahil olmak üzere 900’den fazla blockchain ve kripto para şirketine ev sahipliği yapıyor.

Çoğunlukla dağ manzaraları ve lüks malları ile tanınan Avrupa ülkesi, bankacılık ve finans dünyasında her zaman önemli bir oyuncuydu. Ayrıca ülke blockchain ve kripto para birimlerini benimseme konusunda çok hızlı davrandı. Uzun zamandır hem mevcut hem de yeni şirketler ile teknoloji denemeleri yaptı.

Bildiğiniz gibi, blockchain ve kripto para birimi yeniliğini engellemeye çalışan bir çok ülke mevcut. Fakat, İsviçre’deki birçok kamu ve özel sektör kuruluşu bu teknolojiyi deneyimliyor.

Bildiğiniz gibi ilk özel kripto para bankaları da İsviçre’de kuruldu. 2019 yılında Sygnum ve Seba Crypto AG, İsviçre Finans Piyasası Denetleme Kurumu’ndan lisans aldıktan sonra ülkedeki ilk kripto para bankaları oldu.

Ayrıca, kripto para haberlerimiz için buraya tıklayabilirsiniz.

Ya da blockchain ile alakalı haberlerimiz için buraya tıklayabilirsiniz.

Son Yazılar

Exit mobile version