Muhabbit

İsviçreli Dev Fon Yöneticisi, DeFi Adımı Attı!

Şirket, kurumsal grupların 10 DeFi tokenına sahip olmasını sağlayacak.

Swiss-DeFi-Muhabbit

Swiss-DeFi-Muhabbit

İsviçre merkezli fon yöneticisi Compass Financial Technologies, “Compass Crypto Basket Fundamental DeFi Index (CCBFDEFI)” olarak adlandırılan bir endeks başlattı.

Yapılan açıklamada başlatılan bu yeni hizmet ile 10 merkezi olmayan finans (DeFi) tokeni için erişim hakkı sağlanacağı belirtildi.

İlginizi çekebilir: DeFi Nedir?

2017 yılında kurulan şirket; kripto paralar, emtialar ve gayrimenkul için uyarlanmış endeksler ve hizmetler sunuyor. Ayrıca, endeksleriyle ilgili yaklaşık 5 milyar dolarlık yatırım ürününü yönetiyor.

22 Şubat tarihinde faaliyete başlayan CCBFDEFI, kurumsal grupların DeFi ürünlerine erişimini sağlayacak.

Sunulacak olan ürünlerin, likidite, piyasa değeri ve protokol gelir ölçümlerine dayalı olarak ayrı ayrı değerlendirileceği belirtiliyor. Bu kapsamda herhangi bir token için maksimum erişim hakkının %35 ile sınırlandırılacağı belirtiliyor.

Bunun yanında hâlihazırda şirket, UniSwap, Compound, Aave ve SushiSwap gibi her ay endeks bileşenleri olarak kullanılabilecek 20’den fazla onaylanmış tokeni de listelemiş durumda.

Compass Financial Technologies CEO’su Guillaume Le Fur, şirketlerin sektöre uyumlu bir şekilde yatırım yapmaya devam etmesinin, kurumsal iştahın önemli ölçüde arttığının bir işareti olarak gördüğünü söylüyor.

“Temel metrikleri endeks oluşturmaya dahil etmek ve yatırımcılara rasyonel ekonomik göstergelere dayalı en verimli DeFi tokenlarını tahsis etme imkanı sunuyor.”

Compass Financial Technologies ayrıca, sıfır yönetim ücreti alan ve stake ödülleri sunan ETP’lerin bir parçası olarak, referans fiyatlar için endeksler sağlamak üzere, fon yöneticisi CoinShares ile ortaklık kurdu.

Bunun yanında şirket, geçtiğimizi yıl nisan ayında, referans fiyatlardan akıllı risk kontrolüne ve fiyat hareketliliklerine kadar, değişen alanları kapsayan bir dizi kripto para endekslerini piyasaya sürdü.

Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version