Muhabbit

İtalya Binance Hakkında Bir Bildiri Yayımladı!

Binance hakkında yeni bir açıklama var!

İtalya

İtalya menkul kıymetler piyasası düzenleyicisi İtalyan Şirketler ve Borsa Komisyonu (CONSOB), Binance Group ve bağlı şirketlerinin İtalya’da yatırım hizmetleri sağlama ve faaliyet gösterme yetkisine sahip olmadığını belirten bir bildiri yayımladı.

Düzenleyici kurum, uyarının küresel kripto para borsasının asıl web sitesi olan Binance.com’a atıfta bulunduğunu belirtti. CONSOB, Binance’in İtalya’daki yasal statüsünün olası etkileri hakkında uyarılar yapmaya devam etti ve yatırım seçimlerinde dikkatli olunmasını tavsiye etti.

İtalya, ticaret hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance hakkında halka açık bir uyarı yayınlayan ülkeler arasında giriş yapmış durumda.

CONSOB, “Her durumda, yatırımcıların kripto para varlıklarıyla ilgili işlemlerin karmaşıklıkları, yüksek volatilitesi ve güvenlik açıkları sebebiyle anında algılanamayan riskler oluşabileceği konusunda bilgilendirilmelidir.” dedi.

Düzenleyici kurum henüz bu iddiaları doğrulayan bir yanıt vermiş durumda değil.

İtalya Merkezli Hukuk Firması Binance’i Dava Etti!

Binance’in karşılaştığı en son uyarı, şirketin bir grup İtalyan ve uluslararası yatırımcıdan toplu dava ile karşı karşıya kalmasıyla yaşandı. Geçen hafta, İtalya merkezli hukuk firması Lexia Avvocati, şirketin vadeli işlemlerle ilgili kurallarını ihlal ettiğini iddia ederek Binance’deki işlemlerden kaynaklanan zararı geri almak için borsaya karşı yasal işlem başlattığını duyurdu.

CONSOB, Polonya, Almanya, Birleşik Krallık, Cayman Adaları, Tayland, Kanada, Japonya, Singapur ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki yetkililerin benzer hareketlerini yineleyerek Binance’e karşı uyarılar yayımlayan artan sayıda düzenleyici kurum arasında yerini almış durumda.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version