Muhabbit

İtalyan Bankası, Bitcoin Alım Satım Hizmetlerini Başlatacak!

Banca Generali yetkilisi: Geleneksel finans piyasaları yakın gelecekte blockchain teknolojisinden kesinlikle etkilenecek.

Banka Kripto Para

Banka Kripto Para

İtalya’nın büyük bankalarından Banca Generali, global çapta birçok bankanın kripto paralara ve Bitcoin’e yeşil ışık yakmasının ardından radikal bir karar aldı. Müşterilerinin Bitcoin ticareti yapabilmesi için bu yıl birtakım yenilikler planladığını açıkladı.

Banca Generali wikipedia’daki tanımında, özel bankacılık ve varlık yönetimine odaklı bir İtalyan Bankası olarak geçiyor. Hedeflerinde 2022 yılının başlarından itibaren Bitcoin alım satım hizmetlerini başlatmak var. Yine planlarına göre bu hizmeti Bitcoin cüzdan/borsa uygulaması olarak bilinen Conio ile entegrasyon kurarak sağlayacak.

Conio ve Banca Generali İş Birliği Kurdu!

Finans dergisi We Wealth aslında geçtiğimiz ay Banca Generali bankasının bu yeni hizmeti hakkında detaylı bilgi vermişti. Bu bilgilere göre, bankanın 300.000 müşterisi banka hesaplarından Conio uygulaması entegrasyonu ile doğrudan bir Bitcoin cüzdanı oluşturabilecek. Ayrıca bu hizmeti sunabilmek için banka tarafından Conio’ya şimdiden milyonlarca dolar yatırım yapılmış bile!

Conio ve Banca Generali bu iş birliklerini Aralık 2020 yılında başlatmışlardı ve bu hizmetleri de 2021 yılında müşterilere sunmayı planlıyorlardı. Fakat banka yetkililerinden Riccardo Renna, uygulamanın daha güvenli kullanılabilmesi için 2022 yılına ertelendiğini söyledi.

Entegresyon başarılı olduğunda müşteriler bir varlık sınıfıyla güvenle çalışabilirler, aksi bir durumda riskli olabilir.

Riccardo Renna

Bankanın gerçekleştireceği bu yeni hizmet ile üçüncü taraf bir ödeme sağlayıcısı kullanılmayacak. Bunun yerine sadece kişinin borç ya da kredi hesaplarını finanse ederek, Bitcoin satın alma avantajı sağlayacak. Ayrıca, sistem güvenliği artırmak için benzersiz bir çoklu imza cüzdan çözümüne sahip olacak. Bu sayede cüzdanda yaşanan bir sıkıntı olursa hesap arka arkaya defalarca kurtarılabilecek. Riccardo Renna açıklamasına şu sözlerle devam etti:

Geleneksel finans piyasaları yakın gelecekte blockchain teknolojisinden kesinlikle etkilenecek. Blockchain’in bu süre içinde sistemlerimize entegrasyonunu incelemek için Conio ile çeşitli alanlarda çalışıyoruz.

Riccardo Renna

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version