Muhabbit

İtalyan Parlamentosu, 2023 Bütçe Yasasında Kripto Paralar İçin Vergiyi Onayladı

İtalya’da 2023 yılında kripto paralardan ne kadar vergi alınacak?

İtalyan parlamentosu 2023 yılı bütçe kanunda kripto para vergi yasasına yeşil ışık yaktı.

29 Aralık 2022 tarihinde toplanan İtalyan parlamentosu bütçe kanununu hazırlarken 24 Aralık 2022 tarihinde sunulan kripto para vergi yasasını da onayladı. Senatörlerin onayladığı yasa kapsamında kripto para birimlerinden 2.000 euro üzerinde kazanç sağlayan kişilerden %26 oranında vergi alınacak.

Onaylanan yeni vergi yasasında ayrıca vergi mükelleflerinin kripto para varlıklarını beyan etmeleri için bir dizi teşvik içeriyor. Yasa, şu ana kadar elde edilen kazançlar için bir vergi affı da sunuyor. 31 Aralık 2021 tarihinden önce tutulan bildirilmemiş kripto para birimleri için %3,5 ve her ek yıl için %0,5 para cezası öneriyor.

Bütçe kanunundaki bir başka teşvik ise vergi mükelleflerinin 1 Ocak 2023 tarihinde tutukları kripto para birimlerinin %14’ü oranında değer artışı kazanç vergisini iptal etmelerini sağlıyor. Bu sayede kripto paralar alındığında ödenen fiyattan büyük ölçüde düşük vergi çıkacak.

Aynı şekilde bir vergi döneminde 2000 euro’nun üzerindeki kripto para kayıpları da vergi indirimi olarak sayılacak ve bir sonraki vergi dönemine kadar gerçekleştirilebilecek.

İtalya’nın Yeni Kripto Para Yasasında Açıklar Bulunuyor

Yasa, kripto para birimlerinin vergilendirileceği önemli koşulların çoğunu açık bir şekilde belirtiyor. Ancak yasa, “aynı özelliklere ve işlevlere sahip kripto paralar arasındaki değişimin vergiye tabi bir olay teşkil etmediğinden bahsediyor.” Bu, kullanıcıların vergi beyannamelerini sunmaları için rehberlik almaları gerektiği anlamına geliyor, çünkü aynı özelliklere ve işlevlere sahip bu varlıklar kanunda tanımlanmadı.

İtalya’nın kapsamlı bir kripto para düzenlemesi bulunmuyor. Bu yüzden Portekiz’i yakından takip ediyor. Portekiz de, 2023 bütçe yasasının bir parçası olarak %28 oranında bir sermaye kazancı vergisi onayladı. Bu vergi, ülkenin, kripto para şirketleri ve sahipleri için sığınak statüsünü tehlikeye attı.

Portekiz’de 2022 Ekim ayında açıklanan teklif kripto paraların ücretsiz transferlerini, kripto para borsalarını ve diğer kripto para birimi işlemlerini kolaylaştırmak için alınan komisyonlar üzerindeki vergileri de içeriyor.

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için hesabımızı takip edebilirsiniz: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version