Muhabbit

İtalyanlar Bitcoin Bağışı ile Tıbbi Görev Yeri Açtı

Bitcoin bağışı ile İtalya’da yeni bir kampanya hayata geçti. Birçok kripto para yatırımcısı ve İtalyan Kızılhaçı kampanyayı beraber yürüttü. Yürütülen kampanya çerçevesinde İtalya’nın Castel Gandolfo şehrine kurulacak olan tıbbi görev çadırına yardımda bulunuldu. Girişimler sayesinde çadır ve diğer malzemelerin birçoğu satın alındı. Çadır olmasına rağmen malzemeler oldukça gelişmiş ürünlerden seçildi. 

Corona virüsü tüm dünyaya yayıldıktan sonra merkezini değiştirmişti. Çin’de başlayan daha sonrasında İran’a sıçrayan virüs, yeni salgın merkezini Avrupa olarak seçmişti. Avrupa’da da İtalya adeta Çin’i geride bırakıp dünyanın salgın merkezi haline geldi. Yaşanılan ölüm oranları ve vakalar sonucu birçok sistem çökmüştü. Sokağa çıkma yasağı ve önlemler alınsa da salgının önüne geçilemedi. İnsanların ve devletlerin yaptığı yardımlarla ayakta durmaya çalışan İtalya, zor günler geçirdi. Şimdilerde virüsün merkezi olmaktan çıkan ülke yine de yaralarını tam sarabilmiş değil. Ölüm ve vaka sayıları halen ilerlemeye devam ediyor. 

İtalyan KızılhaçıBitcoin bağışı ile geçen ay 32 bin dolar topladı. Paranın 22 bin dolarlık kısmı bir tıbbi görev inşasında kullanıldı. Yardımda bulunulan çadırlar hastalar için faal şekilde kullanılacak. 

Bitcoin Bağışı Herkesi Memnun Etti 

İtalyan Kızılhaçı Başkanı Bruno PietrosantiBitcoin bağışı ile ilgili kısa bir açıklama yaptı. Pietrosanti; 

Sağladığımız girişimler sayesinde bağışların ilk kısmını tamamladık. Yapılan yardım ve destekler sayesinde bağışlar somut hale dönüştü. Bitcoin topluluğundan gelen yardımı görmek bizleri çok mutlu etti. Küçümsenmeyecek ölçüde bir Bitcoin bağışı yapıldı. 

İtilyan Kızılhaçı, toplamda 2,195 Bitcoin topladı. Toplanan bu BTC bağışından sadece 0,55 değerinde işlem ücreti tahsis etti. Veriler bir gerçeği de ortaya koydu. Bitcoin ile bağış yapmak aslında oldukça kolay. Kötü amaçlı kullananlardan dem vuran kişilere iyi bir cevap oldu. Kripto paraların aynı geleneksel para gibi istendiğinde yararlı işler için kullanılabileceği gösterilmiş oldu. Bağışın yüzde 97’lik kısmını Bitcoin, yüzde 3’lük kısmını ise diğer dijital para birimleri oluşturdu.  

İleri ki süreçte toplanılan bağışlarla daha fazla malzeme ve ekipman alınacağı belirtildi. Gelecek olan Bitcoin bağışları ile birlikte yardım kampanyası daha da büyümüş olacak. 

Son Yazılar

Exit mobile version