Muhabbit

İTÜ Blockchain Kulübünden Açıklama!

Türkiye’nin ilk Blockchain kulübü İTÜ Blockchain, sızdırılan kripto para yasa tasarısı taslağı hakkında bir açıklama yaptı.

ITU BLOCKCHAIN türkiye

ITU BLOCKCHAIN türkiye

Türkiye kripto para ekosistemi, kripto para yasa tasarısının sızdırılması ile birlikte “yetkililere” seslenmeye devam ediyor. Türkiye’nin ilk Blockchain kulübü İTÜ Blockchain de konu hakkında bir açıklama yaptı.

Kripto para ekosisteminden yasa tasarısı taslağı hakkında açıklamalar gelmeye devam ediyor. Kripto para ekosisteminden bir grup uzman, Çarşamba günü (29 Aralık 2021) meclise giderek “kripto para yasa tasarısı taslağı” hakkında yetkililerle gerekli görüşmeleri gerçekleştirecek. Bu görüşme öncesi ekosistemin dört bir yanından düşünceler paylaşılıyor. Düşüncelerini paylaşan gruplardan biri de İTÜ Blockchain kulübü oldu.

Türkiye’nin ilk Blockchain kulübü olma unvanını taşıyan İTÜ Blockchain, gündeme dair düşüncelerini sosyal paylaşım platformu Twitter üzerinden açıkladı.

İTÜ Blockchain’in Açıklamasında Ne Yazıyor?

İTÜ Blockchain, Twitter üzerinden yaptıkları açıklamada 2018 yılından beri blockchain camiasının içerisinde olduklarını, mevcut yasa tasarısı taslağı ile sektörün sekteye uğrayacağını ifade ediyor.

İTÜ Blockchain, yasa tasarısı ile alınacak kararların blockchain ürünlerinin çerçevesini belirlemekteki öneminin farkında olduklarını belirtiyor. Bununla birlikte, alınan “yanlış” kararların bireyleri korumaktan ziyade blockchain girişimlerine, yazılımcılarına ve ekosistemde üretilebilecek farklı ürünlere yönelik bir engel olabileceği de ekleniyor.

İlginizi çekebilir: Kripto Para Ekosisteminden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Açık Mektup!

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version