Muhabbit

İzin Çıktı! İsviçre Bankası Kripto Paralara Adım Atıyor

Atılan adım blockchain dünyasında Avrupa’daki bankacılık sektörünün kripto-dostu olması yönünde büyük etki yaratacak gibi gözüküyor.

İsviçre muhabbit

FINMA İsviçre Bankası InCore Bank’a dijital transferleri gerçekleştirebilmesi için yetki vermiş durumda. Bu sayede banka transferlerini gerçekleştirebilecek ve aynı zamanda müşterilerine de hizmet verebilecek.

Bu adım ise blockchain dünyasında Avrupa’daki bankacılık sektörünün kripto- dostu olması yönünde büyük etki yaratacak gibi gözüküyor. Zira bu adım bölgedeki diğer bankalar için de örnek teşkil edebilme potansiyeline sahip.

InCore Bank onay süreci ile birlikte kripto dünyası ile hareket edebilecek ilk kurumsal banka olmuş olacak. Artık banka kurumsal yatırımcılarının dijital varlıkları alıp satmasına, tutmasına ve transfer etmesine izin verecek.

InCore Bank CEO’su atılan adım ile ilgili şunları söylüyor:

Müşterilerimiz yeni süreçlere yatırım yapmak zorunda kalmadan yeni varlık sınıflarına açılarak yatırım yapma fırsatına sahip olacak. Bu adım ile geleneksel varlık sınıfları ile yeni nesil varlıklar arasında köprü görevi göreceğiz.

Banka hali hazırda dijital varlıkların yönetimi ile ilgili danışmanlık firması Inacta AG ile çalışmalarını yürütmekte.

Yerel medya kuruluşları ise InCore Bank’ın sektöre giriş yapan en iyi bankalardan biri olduğunu düşünüyor.

Bankalar İçin Blockchain Adaptasyonu

InCore Bank yöneticileri ise konu ile ilgili olarak ilerleyen dönemde yeni stratejiler gelişerek blockchain adaptasyonunu daha da geliştirmeyi planladıklarını belirtmekte. Önümüzdeki dönemlerde müşterileri için “custody” ve benzeri hizmetler de sunmayı planladıklarını belirten yetkililer, brokerlık gibi hizmetlerin de sunulacağını sözlerine eklediler.

Blockchain ile kara para aklama konusunda son dönemde sıkı önlemler alan FINMA, konu ile ilgili düzenli raporlar yayınlamakta. Ek olarak 7 Şubat tarihinde kripto para borsalarına yapılan trasferler için geçerli olan 5,000 CHF’lik limiti de 1,000 CHF’e (1.020 $) çeken düzenleyici kurum, kripto paralar ile yapılan işlemleri sıkı bir şekilde takip etmekte.

Son Yazılar

Exit mobile version