Muhabbit

İzmir’de Kaçak Bitcoin Madencilerine Darbe!

İzmir’de Bitcoin madencileri yakalandı!

İzmir'de

Yasa dışı bir şekilde madencilik donanımlarını Türkiye’ye sokmak isteyen kaçakçılar, İzmir’de gümrük yetkililerinden kaçamadı!

İhbarı alan Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü yetkilileri, yapılan baskın ile birlikte, yasa dışı olarak getirilmeye çalışılan cihazlara el koydu.

İzmir’de 501 ASIC Cihazı Bulundu!

İHA tarafından aktarılan habere göre, İzmir’de konuşlanan bir depoya, ihbar üzerine baskın yapıldı. Yetkililerin tespit ettiğine göre, depoda tam 501 adet ASIC madencilik donanımı vardı.

Tahmini değeri 5 milyon Türk lirası olan cihazlar, Türkiye’ye yasadışı bir şekilde getirilmiş. Soruşturma kapsamında dört şüpheli göz altına alınırken, yerel yetkililerin İstanbul’da başka bir operasyonu daha yürüttüğü belirtiliyor.

Bildiğiniz gibi özel üretilen ASIC cihazlar, önde gelen madencilik yöntemlerinden biri.

Türkiye Kripto Para ve Blockchain Alanında Çalkantılı Günler Yaşıyor!

Geçtiğimiz günlerde kripto para ve blockchain alanında çalkantılı günler geçiren Türkiye, yeni bir olay ile yüzyüze. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz ay merkezi Türkiye’de bulunan kripto para borsası Thodex, 108 milyon $’lık bir fonla kayıplara karışmıştı.

Türk polisinin başlattığı soruşturmada tam 62 şüpheli göz altına alındı. Bu olaydan kısa bir süre sonra bir başka yerel borsa Vebitcoin de kepenkleri indirdiğini açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde yapılan Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan tarafından açıklananlara göre, MASAK’ın kripto para borsalarını denetleme konusunda tam yetkiye sahip olduğu söylenmişti.

Yeni yönetmelik ile beraber, dolandırıcılık ve para kaçakçılığına bir önlem olarak, Türkiye’de faaliyet gösteren herhangi bir kripto para borsası, artık 10.000 Türk lirasının üstündeki işlemleri MASAK’a bildirmek zorunda.

Türkiye’nin önde gelen kripto para uzmanları, kripto para ve blockchain alanında dolandırıcılığın önüne geçmek için Türkiye’de net bir düzenleyici anlayışa ihtiyaç olduğu konusunda aynı fikri paylaşıyorlar.

Bakalım ilerleyen günlerde ne gibi denetleme haberleri ile karşılaşacağız.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Muhabbit Market Cap için: Muhabbit Market Cap

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version