Muhabbit

Jack: Coronavirus Destek Paketi CashApp İle Dağıtılabilir

Geleneksel finans kuruluşları yerine yeni ödeme yöntemleri, ABD Hükümeti tarafından tercih edilebilir mi?

cashapp

Twitter CEO’su ve Square’in kurucusu olarak tanıdığımız kripto para topluluğunun en sevdiği isimlerin başında gelen Jack Dorsey, ABD hükümetinin coronavirus sebebiyle halka dağıtacağı paraların CashApp ile daha verimli bir şekilde kişilere ulaştırılabileceğini belirtti.

Jack’e göre açıklanan 2 trilyon $’lık paket CashApp ile dağıtılabilir.

Square Hükümet İle İletişime Geçmiş

Square teknolojisinin banka hesabı olmayan kişiler için bile hızlı bir ödeme alma yöntemi olarak kullanılabileceğini belirten Jack, insanların yardımı olabilecek en hızlı şekilde almaları gerektiğini belirterek, yardım için hazır olduklarını belirtti.

Konu ile alakalı olarak CNN tarafından yapılan açıklamaya göre dağıtıma aracı olmak amacıyla ABD Hükümeti’ne Square ve Venmo ulaşmış durumda.

Herkesin Banka Hesabı Yok

Konu ile alakalı olarak açıklama yapan Binance.US CEO’su Catherine Coley, yardım paketinin bankalar aracılığı ile dağıtılması halinde bazı kişilerin ihmal edilme olasılığı üzerinde durdu. Herkesin banka hesabı olmadığı belirten Coley, farklı yollardan ödeme yapılabilmesinin önemini belirtti.

Elektronik İşlemler Birliği (ETA) ise ödeme platformları üzerinden ödemeleri alabilmenin olası COVID-19 risklerini azaltabileceğini belirten bir mektubu Beyaz Saray’a ilettiğini duyurdu.

Geleneksel kuruluşlarda hesabı olmayan birçok Amerikan vatandaşı bulunmakta. Bu kişiler ödemelerini alabilmek için pahalı işlem ücretleri talep eden üçüncü parti kurumları aracı olarak kullanmak durumunda kalacaklar. (Western Union vb.)

Ek olarak mektupta dijital ödeme yöntemlerini kullanılması halinde kişilerin nakit işlemlerden uzak durmasının sağlanacağı bu sayede virus ile mücadelede önemli bir adım daha atılmış olacağı özellikle belirtilmekte.

Konu ile alakalı olarak ABD Hükümeti’nin izleyeceği yol büyük merak konusu. Önümüzdeki günlerde ABD’nin 2 trilyon $’lık paketi kişilere nasıl ulaştıracağını hep birlikte göreceğiz. Jack’in, Coley’in ve ETA’in hükümete yaptığı teklif ve uyarıları Trump yönetiminin nasıl karşılayacağı konusunda bir tahmin yürütmek gerçekten zor.

Fakat virüse karşı nakit paranın kullanımının önüne geçilmesi adına farklı platformlar üzerinde ödemelerin geröekleştirilmesi hem nakitsiz bir gelecek adına, hem de virüs risklerini azaltmak adına önemli bir olabilir.

Sizce de nakit para kullanımını bırakacağımız günler yakın mı? Zaten hali hazırda birçok insan dijital para kullanmakta. Bu noktada dijital para ve kripto para tanımlarını karıştırmamak gerek. Bankacılık sistemi üzerinde kullandığımız para dijital para olarak tanımlanmakta. Banka kartları veya kredi kartları ile gerçekleştirdiğimiz ödemeler bir noktada dijital para görevi görmekte.

Son Yazılar

Exit mobile version