Muhabbit

Jack Dorsey: Bitcoin Evrensel Temel Gelire Zemin Hazırlıyor

Twitter’ın kurucusu Bitcoin temelli bir evrensel temel gelir girişimi için kolları sıvadı.

jack dorsey bitcoin

jack dorsey bitcoin

Evrensel temel gelir konseptine $55 milyon yatırım yapan Twitter’ın kurucu ortaklarından Jack Dorsey Bitcoin’in evrensel temel gelir hayaline zemin hazırladığını belirtti.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) kongre adayı Aarika Rhodes ile Bitcoin temelli evrensel temel gelir stratejileri üzerine bir konuşma yapan Dorsey, mevcut finansal sistemdeki şeffaflık eksikliğinin altını çizdi ve bu durumun bireyleri negatif finansal davranışlar içerisinde bulunmaya ittiğini belirtti.

İlginizi çekebilir: Bitcoin nedir?

Bitcoin’e dair odaklanılacak bir konu varsa o da işlemlerin şeffaf olması, kodunun şeffaf olması ve politikalarının şeffaf olmasıdır.

Jack Dorsey’e göre bu özelliği sayesinde Bitcoin itibari para merkezli sistemde oluşan pek çok soruna çözüm sunma potansiyeline sahip.

Bitcoin ile evrensel temel gelir benzeri bir konseptin denemesini gerçekleştireceğiz.

Jack Dorsey

Jack Dorsey Proje Kapsamını Katılımcılardan Gelen Dönütler Neticesinde Genişletecek

Jack Dorsey’nin Bitcoin temelli evrensel temel gelir denemesinin Bitcoin standartlarına uygun küçük ölçekli bir satıcı grubu içermesi bekleniyor. Dorsey, katılımcıların mutluluk seviyesine ve genel katılım talebine göre projenin kapsamını genişletmeyi planlıyor.

Rhodes ise böyle bir projeye Bitcoin’i dahil etmenin bankacılık ücretlerinden oluşan masrafın azalmasını sağlayacağını düşünüyor.

Lightning Network gibi düşük ücretlere işlem gerçekleştirebildiğiniz blockchain ağları ekonomik durumdan bağımsız olarak herkese yarar sağlıyor.

Finansal okur yazarlığa dair de konuşan Jack Dorsey, Bitcoin standardını benimsemenin uzun vadeli düşünmeyi zorunlu kıldığını iade etti ve ekledi:

BTC destekli evrensel temel gelire yönelik şüpheler denemelerimizin sayısı arttıkça azalacak. Yalnızca BTC’ye sahip olmak dahi insanların konsepte dair fikirlerini temelden değiştirecek.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version