Muhabbit

Jack Dorsey, Bluesky Yönetim Kuruluna Katıldı!

Projenin vizyonu ‘merkeziyetsiz bir sosyal medya için bir standart oluşturmak’ olarak açıklanıyor.

Jack

twitter

Twitter tarafından finanse edilen bir proje olan Bluesky, 07.02.2022 Pazartesi günü Twitter’ın kurucu ortağı ve eski CEO’su Jack Dorsey’in şirketin yönetim kuruluna katılacağını açıkladı.

Jack Dorsey, Bluesky projesini ilk olarak 2019’da duyurmuştu. Projenin vizyonu ise ‘merkeziyetsiz bir sosyal medya için bir standart oluşturmak’ olarak açıklanıyor.

Bluesky, farklı sosyal medya şirketlerinin aynı standartta çalışmasını sağlayan bir sistem oluşturmak istiyor. Merkeziyetsiz web ekosistemini kavramak ve sosyal medya için açık bir protokolde neler olması gerektiğine ve bunun üzerine inşa edilmesi gereken teknolojilere ilişkin temel ilkeleri belirlemek için çalışmalar yürütüyor.

Aynı zamanda platformlar arasında çalışan uygulamalar oluşturulması için geliştiricileri desteklemeyi hedefliyor. Bunun yanında kullanıcıların hizmetler arasında kolayca geçiş yapmasına olanak tanıyan bir teknoloji için çalışıyor. Yine Bluesky, geliştiricilerin platformu özgürce inşa edebileceği ve kullanıcıların istedikleri hizmetleri kolayca değiştirebileceği bir ortam inşa etmek istiyor.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version