Muhabbit

Jack Dorsey, Twitter’ı Değiştirmeye Hazırlanıyor!

Jack Dorsey, geleceğin merkezsizlik olduğunu düşünüyor!

jack

Twitter ve Square’in CEO’su Jack Dorsey, bildiğiniz gibi Bitcoin hakkında olumlu düşüncelere sahip bir kişilik. Dorsey’in merkezi olmayan teknolojiye olan inancı, Twitter’ın merkezi hizmetten uzaklaşması için hazırlanmaya başlamasının en büyük sebebi olarak görünüyor.

CEO, platformun son zamanlarda ABD Başkanı Donald Trump’ı insanları şiddete yönelttiği gerekçesi ile yasaklamasının arkasındaki mantığı açıklarken, bu merkeziyetsizlik inancını tekrardan gündeme soktu.

Dorsey, sosyal medyada potansiyel bir merkeziyetsizlik projesi hakkında ve şirketin Blue Sky girişimi adına geliştiricileri ve mühendisleri işe alma planlarından bahsetti.

Bununla beraber bu haber, merkezi olmayan sosyal medya konusunda bir çok yatırımcıyı ve geliştiriciyi harekete geçirdi. Cardano’nun kurucusu ve Ethereum’un kurucu ortağı Charles Hoskinson, Dorsey’e Blue Sky projesini topluluğa açması için teşvik etti.

Blue Sky projesi, özellikle açık kaynak geliştiricilerinin peşinde. Dorsey, “sosyal medya için açık ve merkezi olmayan bir standart” üzerinde çalışacaklarını onaylasa da, geliştirme aşamasının ne kadar süreceği ve topluluğun bu sürece ne zaman dahil olacağı belirsizliğini koruyor.

Hoskinson’ın sosyal medya alanında çalıştığı proje ise henüz belirsizliğini koruyor. Fakat muhtemelen Cardano Blockchain ile bağlantılı olacaktır. Eğer Hoskinson’dan bu konu ile ilgili bir haber gelirse, sizler ile paylaşacağız.

Ayrıca Dorsey, Trump’ın hesabını kapatmak için harekete geçmesinin, “Twitter için doğru bir karar olduğunu” söylüyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Telegram kanalımıza katılmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Son Yazılar

Exit mobile version