Muhabbit

Jack Dorsey, Web 3.0 ve Engeller!

Jack Dorsey, Web3 hakkındaki eleştirileri ile gündeme geldi. Jack Dorsey’i engelleyen isim kim?

Jack

twitter

Sosyal paylaşım platformu Twitter’ın kurucu ortaklığını ve CEO’luğunu geçtiğimiz haftalarda bırakan Jack Dorsey, Web3 hakkındaki açıklamalarıyla gündeme geldi.

Block’un (Square) kurucusu Jack Dorsey, eski “yuvası” Twitter üzerinde paylaştığı tweette web3 gelişimi hakkında eleştirilerde bulundu. Dorsey, VC (risk sermayesi şirketleri) ve LP’nin (limited ortaklıklar) yaptıkları yatırımlar ile web3’e sahip olmaması gerektiğine, web3’ün merkezi olmaması gerektiğini ifade etti.

Web 3.0 projelerine oldukça büyük meblağlarda yatırım yapan şirketlerin, web 3.0 gelişiminde söz hakkı olmaması gerektiğini söyleyen Dorsey, bu durumun kripto paranın temel felsefesine ters düştüğünü ekliyor.

Neler Oldu? Kim Engellendi?

Jack Dorsey’in bu tweet’inin ardından Elon Musk da bir tweet atmıştı.

Bu tweet sonrası Dorsey, Musk’a “a ile z arasında bir yerlerde” cevabını vermişti. Dorsey’in cevabının altında “a16z” olduğu ortaya çıktı. Dünyanın en büyük risk sermayesi yöneticilerinden (VC) Andreessen Horowitz’in namıdiğer a16z’nin, şu anda kripto para sektörüne milyarlarca dolarlık yatırım yaptığı biliniyor.

Jack Dorsey’in bu imasından sonra kripto para dünyasındaki üç önemli ismi Twitter’da takipten çıktığı biliniyor. Bu isimler: a16z kurucu ortağı Marc Andreessen, Coinbase CEO’su Brian Armstrong ve Gemini’nin kurucusu Tyler Winklevoss olmakta.

Dorsey’in bu hamlesinden sonra Marc Andreessen Twitter’ın eski CEO’sunu Twitter üzerinden engelledi. Dorsey bu konu hakkında da “web3’ten resmen engellendim” şeklinde tweet attı.

Web3 ve merkeziyetsizlik tartışmaları Twitter üzerinde devam ediyor. Şu an için durulan sular ilerleyen dönemlerde yeni “tweetler” ile yeniden dalgalanabilir.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version