Muhabbit

Jack Dorsey’e Göre Twitter’ın Geleceği Bitcoin’de!

Jack Dorsey haklı mı?

jack

Twitter ve Square CEO’su Jack Dorsey, Bitcoin’in sayısız avantajını ve bunun temelindeki blockchain teknolojisinin giderek popülerleşen dijital dünyada yanlış bilgi ve güvenlik ihlallerini engellemek için ne kadar önemli olduğunu açıkladı.

İnsan Hakları Vakfı başkanıyla konuşan Dorsey, blockchain ve Bitcoin’in (BTC) Twitter veya çevrimiçi platformların karşılaşabileceği veri ihlallerini önlemek için anahtarı elinde tuttuğunu yineledi.

Jack Dorsey daha önce kripto ve blockchain şirketlerini patent trollerinden korumak için tasarlanmış bir girişim başlatmıştı. Bir blockchain sevdalısı olmasının dışında, geçmişte BTC’nin 2030 yılına kadar potansiyel olarak dünyanın ana ve tek para birimi olabileceğini ilan etmiş olan Dorsey’in büyük bir Bitcoin savunucusu olduğu sır değil.

Dorsey, “dijital altın” hakkındaki görüşlerini bir kez daha yineledi:

Bitcoin’in ruhu, güvenilmeyen bir ortamda, yani internette güvenilir bir sistem sağlamaktır.

Twitter CEO’suna göre, Bitcoin şimdiye kadar yaratılmış en iyi dijital para birimi ve internet ile aynı modele sahip. Fikir birliğine dayalı ve aynı zamanda halk tarafından merkezi bir düzene karşı kontrol ediliyor.

Thor Halvorssen ile konuşan Dorsey ayrıca şunlardan bahsetti:

Blockchain ve Bitcoin bir geleceğe işaret ediyor. Bu gelecek içeriğin sonsuza kadar var olduğu, kalıcı olduğu ve ona bağlı her nodeda sonsuza kadar var olduğu bir dünyaya işaret ediyor.

Twitter Blockchain Tabanlı mı Olacak?

Dorsey, Twitter’ın açık kaynaklı bir sosyal medya protokolüne doğru ilerlediğini ve kar amacı gütmeyen girişimi Blue Sky’ın bunu yapmaya çalıştığını söyledi. Dorsey ayrıca gelecekte ayrı varlıklar olduklarından dolayı, Twitter’ın Blue Sky’ın bir müşterisi olabileceğini düşünüyor.

CEO, Twitter ile ilgili olarak, “Artık içerik barındırma işinde değil, keşif işindeyiz” dedi.

Dorsey, güvenliğin asla tam olarak mükemmelleştirilemeyeceğini ve “bunun sürekli devam eden bir yarış” olduğunu açıkladı. Ancak, “Bireylere kendi anahtarlarını ne kadar çok emanet edersek o kadar güvenli olacağız” dedi.

Twitter CEO’su şirketin buna doğru ilerleyeceğini umuyor. Ayrıca CEO, Bitcoin ve blockchainin temelde bu durumu başardığına inanıyor.

Daha fazla Bitcoin haberi için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla blockchain haberi için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version