Muhabbit

Jack Dorsey’in Şirketi Block, Japon Fintech Şirketi Kyash için 41 Milyon Dolarlık Finansmana Katıldı!

Yatırım alan Kyash’ın ise; daha fazla çalışanı işe almak, ürün tekliflerini genişletmek ve hizmet operasyonlarını güçlendirmek gibi planları var.

Jack Dorsey

BTC

Japonya Tokyo merkezli bir dijital cüzdan olan Kyash, D Serisi bir turda 41,2 milyon dolar (4,9 milyar yen) topladığını duyurdu. Şirket ilk kez 2015 yılında piyasaya çıktıktan sonra toplam finansmanını tahminen 108 milyon dolar (12.8 milyar yen’e) çıkardı.

Bu yatırım turuna; Japon bankalarının yanı sıra, Japonya Post Investment Corporation, Jack Dorsey’in şirketi Block ve ABD’deki Altos Ventures Goodwater Capital ve StepStone Group gibi büyük ve küresel yatırımcılar katıldı.

Block, İlk Kez Asya Merkezli Bir Şirkete Yatırım Yaptı!

Ayrıca Kyash’ın yatırım turunda İngiltere’deki Greyhound Capital, SMBC Nikko Securities, JAFCO Group, Mitsui Sumitomo Insurance Capital gibi şirketlerden de destek geldi. Nikkei tarafından hazırlanan bir rapora göre ise Kyash, Block’un yatırım yaptığı ilk Asya merkezli şirket olma özelliği taşıyor.

Şirketin bu yatırımı değerlendirme planları ise şöyle sıralanıyor; daha fazla çalışanı işe almak, ürün tekliflerini genişletmek ve hizmet operasyonlarını güçlendirmek.

Kyash CEO’su: Yatırımlar Şirketimiz İçin Daha Yüksek Sermaye Verimliliği Sağlayacak!

Kyash’ın başkanı ve CEO’su Shinichi Takatori yaptığı açıklamada, sadece ödeme ve uzlaşma işine dayalı sürdürülebilir bir iş modeli yaratmanın zor olduğunu ve toplanan bu fonların şirketi daha yüksek sermaye verimliliğine ulaştırmasını umduğunu söyledi. Ayrıca, ABD ve diğer ülkelerde finansal inovasyonda lider olarak adlandırdığı Block’un yeni yatırımı için minnettarlığını da sözlerine ekledi.

Japan Post Investment Corporation’ın genel müdürü Taikuma Baba yaptıkları yatırımla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Kyash’ın kullanıcı ve mobil öncelikli felsefesi ve tasarımı, Kyash’ı geleneksel finans kurumlarından ayırıyor

Kyash; Robinhood, Chime, SoFi ve Revolut’a benzer bir neobank ya da çevrim içi bir banka gibi tanımlanabilir. Şirketin daha önceki C Serisi turu 2020 yılında 45 milyon dolar toplamıştı.

Bildiğiniz gibi Jack Dorsey, Kasım 2021’de Twitter’den ayrılmıştı. Daha sonra şirketi Square’ı Block olarak yeniden markalandırdı. Ardından portföyüne birkaç Bitcoin şirketini de dahil ettiğini açıkladı. Block, aynı zamanda Square ve CashApp ile birlikte müzik platformu Tidal’ı da işletmeye devam ediyor. Son hamlelerine bakılırsa Jack Dorsey’in, Twitter’dan ayrıldıktan sonra şirketi Block’un yatırımlarını planlamaya odaklandığı görülüyor.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version