Muhabbit

Jamaika Başbakanı CBDC Hakkında Konuştu!

Jamaika’nın Başbakanı Andrew Holness, 5 yıl içinde ülke nüfusunun %70’inin CBDC’ye adapte olabileceğini söyledi!

CBDC jamaika muhabbit

CBDC jamaika muhabbit

Jamaika, 2022 Mart ayının sonuna kadar merkez bankası dijital para birimini (CBDC) resmi olarak kullanmak istiyor. Ocak ayının başlarında Jamaika, CBDC’nin ilk pilot testini başarıyla tamamladığını duyurmuştu.

İlginizi Çekebilir: Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) Nedir?

Yapılan CBDC testlerinden sonra ülkenin Başbakanı Andrew Holness, ülkede CBDC’nin benimsenmesi hakkında konuştu. Holness, Jamaika nüfusunun dijital para birimlerini hızlı bir şekilde benimseyeceğini ve beş yıl içinde %70’den fazlasının CBDC’yi kullanacağını düşünüyor.

Jamaika Başbakanı, Bloomberg’e verdiği bir röportajda; CBDC’nin ​​bankacılık maliyetlerinin düşürmekle beraber işlemleri takip etmenin daha kolay olduğunu vurguladı. Holness, daha sonra sözlerine şu şekilde devam etti:

İnsanların internete ve dijital cihazlara nasıl erişim sağlayacağını bilmesi gerekiyor.

Ülke çapında pilot projelerinden biriyle CBDC çabalarında öncü olan Jamaika, CBDC çalışmaları yapan ülkeler arasına girmiş oldu.

Jamaika Merkez Bankası, dijital para birimi testleri için 1,5 milyon dolar değerinde CBDC bastı. Merkez bankası CBDC’den sonra bir cüzdan uygulaması çıkartmayı da planlıyor.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version