Muhabbit

Japon Devi SBI, İngiltere Merkezli Kripto Para Borsası B2C2’yi Satın Aldı!

Japon finansal hizmetler devi SBI, başka bir kripto para borsası daha satın aldı.

Japon finans hizmeti devi SBI Holdings, İngiltere merkezli kripto para borsası B2C2‘yi satın aldığını duyurdu. Şirket bu alımla kripto para endüstrisindeki payını da genişletmiş oldu. 

Reuters tarafından 15 Aralık 2020 tarihinde yayımlanan bir habere göre, son satın almanın SBI’yi dijital para birimleri ticaretine sahip en büyük finans grubu haline getirdiği bildirildi

Japon devi SBI, halihazırda özel yan kuruluşu SBI VC Trade aracılığıyla kendi kripto para faaliyetlerini de yürütüyor. Hatırlanacağı üzere Ekim 2020’de SBI’nin döviz ve türevler kolu SBI Liquidity Market, Yahoo Japan’ın %40 paya sahip olduğu bir kripto borsası olan TaoTao’yu da satın almıştı. 

Yapılan açıklamada SBI’nın, B2C2 şirketinin 50 personelinin tamamını SBI ofisine yerleştirme planları yaptığı bildirildi. Haberde yer alan bilgilere göre, Japon finans hizmeti devinin, son hareketinin kripto para birimleriyle ilgilenmek isteyen daha fazla kurumsal yatırımcıyı sektöre çekeceğini düşünülüyor. 

Dev şirket SBI, halihazırda B2C2’de azınlık hisseye de sahipti ve müşterilerinin Temmuz ayından bu yana platform üzerinden Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) da dahil olmak üzere kripto para birimleri alıp satmalarına izin veriyordu. 

SBI’nin Asya finans piyasasındaki hakimiyeti göz önüne alındığında, kripto para birimlerinin bölgede benimsenmesini daha da artabileceği düşünülüyor. 

SBI Holdings’in başkanı ve CEO’su Yoshitaka Kitao, satın alma ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“B2C2’nin vizyonu, uzmanlığı ve sunumu SBI’nin kriterlerini tamamlıyor ve küresel pazarlarda ayak izimizi genişletirken B2C2 ile ortak çalışmayı dört gözle bekliyoruz.” 

Dev Şirketler Kriptoya Yöneliyor

Kripto paralar ana akım şirketlerin dikkatini çekmeye başladıkça, büyük finans kurumları kendi kripto para birimi ticaret işlemlerini hızlandırmaya başladı. Hatırlanacağı üzere Aralık ayının başlarında, Singapur’un en büyük bankası DBS de bir kripto para borsası kurduğunu duyurmuştu.

Son zamanlarda bankalar, kripto para borsalarını yürütmenin yanı sıra, kripto para saklama hizmetleri ve değişken dijital para yatırım fonları da sunuyor. Bunun yanında ortaya çıkan tüm bu gelişmelerin, emeklilik fonları ve sigorta şirketleri gibi büyük kurumsal yatırımcıların piyasaya yatırım yapmasını kolaylaştıracağı da düşünülüyor.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberi için: Bitcoin Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version