Muhabbit

Japon Konsorsiyumu Dijital Yen Çıkarmayı Planlıyor!

Japon konsorsiyumu 2022 yılının sonuna kadar dijital yen ihraç etmeyi planlıyor.

Japon

Japonya-Muhabbit

74 Japon firmasından oluşan bir konsorsiyum, 2022 yılının sonuna kadar banka mevduatları ile benzerlik gösterecek bir dijital yen çıkarmayı planlıyor.

Konsorsiyumun sekreterlik görevini üstlenen DeCurret, Çarşamba günü yayımlanan raporda bu kararı açıkladı.

Dijital para biriminin istikrarlı kalmasını sağlamak adına Dijital Para Birim Forumu olarak isimlendirilen konsorsiyum, teknik incelemelerine baktığımızda banka mevduatlarının işleyiş biçimine benzer bir dijital yen projesini geliştiriyor.

Japon Konsorsiyumu Birçok Endüstri Devlerinden Oluşuyor!

Dijital Para Birimi Forumu üyeleri arasında MUFG Bank, Sumitomo Mitsui Banking Corp, Mizuho Bank, Japan Post Bank gibi bankalar; Nippon Telegraph & Telephone Corparation, East Japan Railway ve Mitsubishi Corp. gibi endüstri devleri de yer almakta. Bununla birlikte Japonya Merkez Bankası, Japonya Finansal Hizmetler Kurumu ve üç farklı bakanlık, konsorsiyumun adımlarını gözlemliyor.

Elde ettiğimiz bilgilere göre konsorsiyum, Ocak 2022 gibi yakın bir tarihte dijital yen ile ticari işlemlerini tamamlamayı denemek istiyor.

Raporda Mitsubishi Corp liderliğindeki Endüstriyel Dağıtımda Uzlaşma Komitesinin “dijital para birimini kullanan sözleşmelerin otomatik olarak yürütülmesini” de test edeceği bildirilmekte.

Konsorsiyumun bu adımı, Japonya hükümetinin geliştirdiği CBDC projesinden belli başlı kısımlarda farklılık gösteriyor. Bunlardan biri konsorsiyumun 2022 yılına kadar NFT’ler için bir platform çıkarması olarak öne çıkıyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version