Muhabbit

Japon Oyun Devi GREE, Avalanche Üzerinde Oyun Çıkaracak: İşte Detaylar!

Blok zinciri oyun sektöründe rekabet devam ediyor. Japon oyun devi GREE, bundan böyle Ava Labs ile çalışacak.

Japon gaming house ve internet medya şirketi GREE’nin yan kuruluşlarından olan BLRD ve Ava Labs bir stratejik partnerlik kurdu. BLRD’nin 2023 yılında ilk Web3 oyunu Avalanche blok zinciri üzerinde piyasaya sürülecek.

GREE, daha geniş planlarının bir parçası olarak Avalanche mainnet’i ve gaming subnet’lerinde de onlarca validatör çalıştırıyor. Japonya’da halka açık bir şirket olan GREE’nin bir diğer özelliği de, kasasında önemli bir miktarda AVAX bulundurması.

İlginizi çekebilir: GameFi Nedir?

BLRD’nin İmza Attığı İşler

BLRD’nin başarılı 10 yıllık oyun liderliği geçmişi, 2007 yılında piyasaya sürmüş olduğu ilk mobil sosyal oyun olan Fishing Star ile kalmıyor; aynı zamanda şirketin aşağıdakiler gibi önemli başarılara imza atmış olmasıyla da dikkatleri üzerine çekiyor:

Ava Labs BLRD’ye; teknik, pazarlama, işletme ve ekosistem desteği sağlayarak BLRD’nin blok zinciri ekosistemine girmesine ve Web3 oyunları geliştirmesine katkı sunacak. 

GREE, Naruto ve Final Fantasy’nin birden fazla mobil versiyonu gibi; popüler mobil oyunlar çıkartan, 10 yıldan fazla deneyime sahip köklü bir oyun şirketi olarak biliniyor. 

BLRD; Web3 oyun dünyasına Avalanche ekosisteminde oyunlar geliştirerek, validatörler çalıştırarak ve üçüncü parti oyunlara yatırımlar yaparak geniş bir giriş yapmayı planlıyor.

Yatırımlar da Yapılacak

BLRD ayrıca Ava Labs, Avalanche Foundation ve Blizzard Fund ile, gelecekte iş birlikleri yaparak ortak yatırımlar yapmayı da planlıyor. 

Ava Labs Oyun Müdürü Ed Chang, kurulan partnerlik ile ilgili şunları söylüyor: 

GREE’nin, sevilen oyunlar yapma konusunda 10 yıldan fazla bir geçmişi var. Bu oyun zincirini, Avalanche üzerinde inşa ederek daha parlak bir gelecek oluşturacağımız için çok heyecanlıyız. Ava Labs, GREE’nin bir Web3 oyun merkezi haline gelmesine yardımcı olacak tüm araçlara ve donanımlara sahip.

Eylül 2020’de lansmanı yapılan Avalanche, hızlı işlem kapasitesiyle blok zincir ekosistemine damga vurmuştu. Bugün Avalanche blok zinciri üzerinde 500’den fazla merkeziyetsiz uygulama (dApp) geliştirilmiş durumda. Proof-of-stake konsensüsü ile çalışan blok zinciri, milyarlarca dolarlık bir değeri güvence altına alırken aynı zamanda bunu çevreci bir yöntemle başarıyor. 

İlginizi çekebilir: Avalanche Elastic Subnet Teknolojisi Başlatıldı! Peki Elastic Subnet’ler Nedir ve Neler Mümkün Oluyor?

BLRD Direktörü Eiji Araki konu ile ilgili şu ifadelerde bulunuyor: 

Avalanche ağının ve ekosisteminin potansiyelinden kaynaklı büyük bir heyecan duyuyorum. Web2 oyunlarında daha önce yaptığımız gibi oyuncuların uzun yıllar keyif alacağı yepyeni bir Web3 oyununu, ekosisteme sunacağız.

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için hesabımızı takip edebilirsiniz: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha fazla Blockchain haberi için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version