Muhabbit

Japon Şirketler JCB Ve Mizuho Bank, Blockchain Tabanlı Dijital Kimlik Çıkarıyor

Şirketler dijital kimlik sistemlerini kolaylaştırmak istiyor.

Japonya’daki büyük finans kurumları, dijital kimlik sistemlerini kolaylaştırmak için blockchain’e geçiyor. Bu kapsamda Japonya’nın üçüncü büyük bankası olan Mizuho Bank ve ülkenin yerel ödeme devi Japan Credit Bureau (JCB), blockchain teknolojisine dayalı bir dijital kimlik birlikte çalışabilirlik sisteminin pilot uygulamasını yapmaya hazırlanıyor. 

Fujitsu’nun resmi internet sitesinde duyurduğu yeni sistem, Fujitsu Laboratuvarı tarafından geliştirilen bir blockchain çözümünü kullanacak.

Yeni ortak girişim, şirketlerin, üye kimlik bilgilerini birden çok işletme operatörü tarafından güvenli bir şekilde aktarması ve birbirine bağlanması için mekanizmaları doğrulamasına olanak tanıyacak. Bu veriler, Fujitsu tarafından oluşturulan bir bulut platformunda depolanan isimleri, adresleri ve işverenleri içermektedir.  Yaklaşık dört ay sürmesi beklenen pilot uygulama ayrıca 100 Fujitsu Group çalışanını da kapsamı içerisine aldı.  

Ortaklık içerisinde bulunan bu üç şirket (Fujitsu, Mizuho Bank ve JCB) son yıllarda blockchain endüstrisine gösterdikleri ilgi ile bilinmektedir.

Fujitsu, 2019’dan beri dijital kimlik yönetimi araçlarına blockchain teknolojisini uyguluyor. Temmuz 2019’da Fujitsu Laboratuvarı, çevrim içi işlemlerde kullanıcı kimlik bilgisi ve güvenilirliğini değerlendirmek için blockchain tabanlı çözümünü tanıttı. Bu aracın, kullanıcıların her üyeye bir blok zincirinde depolanan kullanıcı derecelendirmelerine göre bir güvenilirlik puanı atamasına olanak tanıdığı bildirildi.

Japonya’nın en büyük kredi kartı veren kuruluşu JCB, 2019 yılının sonlarında, blockchain’e dayalı yeni bir B2B ödeme çözümü benimseme planlarını duyurmuştu. JCB şirketi, platformu geliştirmek için Mayıs 2020’de,  blockchain tabanlı ticari ödeme platformu Paystand ile ortaklık kurduğunu açıklamıştı. Firmanın ayrıca blockchain üzerinde sürdürülebilir bir işlem sistemi oluşturmak için teknoloji hızlandırıcı Techfund ile de ortaklığı bulunuyor.

Mizuho Financial Group’un ise, ödemeler ve havale hizmetleri için bir dijital para birimi platformu başlatma planları olduğu bilinmektedir.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version