Muhabbit

Japon Yetkililer, Kripto Para Yatırımcılarının Vergi Kaçırdığını Açıkladı!

Japon yatırımcılar vergi kaçırıyor!

Japon

Japonya-Muhabbit

Japon medya kuruluşu Nikkei’nin bir haberine göre, Japonya’daki çok sayıda kripto para birimi yatırımcısı vergilerini eksik bildirdi.

Elde ettiğimiz bilgilere göre Japon yatırımcılar, toplamda 12.6 milyar $’lık vergiyi ödememiş.

Eksik bildirilen kazançların önemli bir kısmı Cardano Blockchain’in yerel kripto para birimi olan ADA’dan geliyor. Bildiğiniz gibi ADA 70 milyar $’ı aşan piyasa değeri ile dünyanın en büyük üçüncü kripto para birimi olarak öne çıkıyor.

Vergi denetimlerine katılan bir vatandaşın açıklamalarına göre, Tokyo bölgesinin yanı sıra Saitama, Tochigi, Gunma, Niigata ve Nagano şehirlerini içeren Kanto bölgesinde yaşayan birçok yatırımcı, ADA’nın 2021’de yaşadığı fiyat rallisinden yararlanmış.

Japon vatandaşların ödemediği verginin neredeyse yarısı, Cardano’nun yaptığı fiyat hareketine atfedilmiş durumda.

Japon Yatırımcılar Cardano’ya Bolca Yatırım Yapmış!

ADA, yılın başından beri %1.100 oranında değer kazandı. Bunun yanı sıra ADA Eylül ayının başında 3 $’ın üzerine çıkarak tüm zamanların en yüksek fiyatına ulaştı.

Kripto para biriminin bu ralliyi yapmasındaki en büyük güç, projenin akıllı kontratları destekleyeceği bir güncellemeyi duyurmuş olmasıydı.

2017 yılından bu yana geliştirilen projede akıllı kontrat eksikliği her zaman bir eleştiri sebebi olmuştu. Haskell dilinden yaralanan yeni Alonzo güncellemesi geçtiğimiz aylarda tamamlandı ve akıllı sözleşmeler kullanıcıların huzuruna sunuldu.

İlginizi çekebilir: Cardano (ADA) Nedir?

O günden bu yana ADA, fiyat anlamında düşüş göstermeye devam ediyor. An itibarıyla ADA 2,19 $’dan işlem görüyor.

Bu arada Cardano, Japonya’da bu yılın Ağustos ayında ticarete açık hale geldi. Bitpoint isimli Japonya menşeli borsa, kripto para birimini listeleyen ilk borsa oldu.

Bu olaydan önce Japon yatırımcılar, yalnızca Binance, Kraken ve OKEx gibi yabancı borsalarda ADA ticareti yapabiliyordu.

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version