Muhabbit

Japonya Dijital Para İçin Güçlerini Birleştirdi

Japonya Maliye Bakanlığı, Finansal Hizmetler Ajansı ve Merkez Bankası dijital para birimlerinin araştırılması ve çıkarılması için güçlerini birleştirdi.

Japon cbdc muhabbit

Japonya’nın üç mali yetki kurumu; Maliye Bakanlığı (MOF), Finansal Hizmetler Ajansı (FSA) ve Merkez Bankası (BOJ) dijital para birimlerinin araştırılması ve Japonya merkez bankası üzerinden dijital para çıkarılması için güçlerini birleştirdi.

İngilizce yayın yapan haber merkezi The Japan Times’ın haberine göre, üç kurum dijital paraların ekonomik etkileri için bir süredir müzakere içerisindeydi. Son toplantının geçtiğimiz ay gerçekleştiği ve toplantıda Maliye’nin Uluslararası İlişkiler Bakanı Yoshiki Takeuchi, FSA’nın Uluslararası İlişkiler Başkan yardımcısı Pyozo Himino ve Japonya Merkez Bankası Uluslararası İlişkiler Müdürü Shinichi Uchida olduğu belirtildi.

Bu üç yetkilinin, dijital para birimlerinin yaygın paritesi olarak Amerikan dolarının görülmesini ve Amerika’nın kripto para dünyasının kaderini belirlemesini tartıştığı belirtiliyor.

Japonya Merkez Bankası Müdürü Haruhiko Kuroda

Bununla birlikte haberde, Merkez Bankası Müdürü Haruhiko Kuroda’nın konuşması da mevcuttu. Konuşmaya göre Haruhiko Kuroda;

“Artan arz durumunda uygun bir şekilde çalışmalarımızı yürütebilmemiz için teknik ve yasal perspektiflerden araştırma yapmaya devam ediyoruz.”

Tüm dünyadaki merkez bankalarının dijital para çıkarma yarışı içerisinde olduğundan daha önce bahsetmiştik. Çin’in dijital yuan hamlesi, İsveç’in denemelerin tarihini duyurmasıyla Japonya da dijital para çıkarma yarışında geride kalmamak için elinden geleni yapıyor.

Teker teker tüm dünya devleri dijital para yarışında önemli hamleler atıyor. İlerleyen günlerde kim bilir hangi ülkeden önemli dijital para haberleri ile karşınızda olacağız. Merak içinde bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version