Muhabbit

Japonya Merkez Bankası Başkanı: CBDC Çıkarma Gibi Bir Planımız Yok!

Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Haruhiko Kuroda, bankanın şu anda dijital bir para birimi başlatmayı (CBDC) planlamadığını söyledi

Japonya CBDC Genel

Japonya CBDC Genel

Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Haruhiko Kuroda, bankanın şu anda dijital bir para birimi başlatmayı (CBDC) planlamadığını söyledi. Ancak bu açıklamalardan önce Japonya Merkez Bankası, merkez bankası dijital para birimi üzerinde çalışmalara başladığını, ikinci aşamaya geçtikleri gibi çeşitli açıklamalar yapmıştı. Başkan Harujiko’nun bu açıklamaları insanların kafasında soru işareti bıraktı.

İlginizi Çekebilir: Merkez Bankası Dijital Para Birimi Nedir?

BOJ Başkanı Haruhiko Kuroda, kısa süre önce Merkez Bankası’nın dijital para birimi konusundaki tutumunun değişmediğini ancak, şimdilik merkez bankası dijital para birimini (CBDC) çıkarmayacaklarını söyledi.

Haruhiko Kuroda’nın yaptığı açıklamalar sonucunda Japonya Merkez Bankası’nın CBDC’yi hemen çıkarmayacağını ancak ilgili çalışmalara devam ettiğini söyleyebiliriz.

Japonya’daki bir Fintech Zirvesi’nde yaptığı konuşmada Kuroda, Merkez Bankası’nın neden bir CBDC başlatmak için acele etmediğini açıkladı ve sözlerine şu şekilde devam etti:

Genel ödeme ve mutabakat sistemlerinin istikrarını ve verimliliğini sağlamak istiyoruz. Bu yüzden koşullardaki değişikliklere uygun bir şekilde çözüm üretmemiz gerekiyor. Bu çözümü üretirken iyi bir şekilde hazırlanmanın önemli olduğunu düşünüyoruz.

Bununla birlikte Kuroda, süreci sağlıklı yönetmek için yurt içi ve yurt dışındaki bilirkişilerle irtibatta olduğunu da söyledi.

Japonya, Rusya’ya Yaptırım Uygulayabilir!

Rusya, Ukrayna’ya saldırdıktan sonra Amerika ve Avrupa Birliği üyesi ülkeler, Rusya’ya karşı yaptırımlar uygulamaya başladı. Japonya’da Rusya’ya yaptırımlar uygulamak istedi.

Japon bir hükümet yetkilisi, Döviz ve Dış Ticaret Yasası’nı, kripto para borsalarını da kapsayacak şekilde değiştirmeyi planladığını duyurdu. 

Yetkili tarafından önerilen bu değişikliğin, yaptırım uygulanan ülkelerin kripto paralar kullanarak yaptırımlardan kaçmasını önlemek için gerçekleştirileceği belirtildi.

Bu kapsamda çeşitli adımlar atan Japon düzenleyici kurum, kripto para borsalarından, yaptırım uygulanan ülkeler için işlemlere izin vermemelerini istedi.

Yaptırım uygulayan birçok ülke, Rusya’nın bu yaptırımlardan etkilenmemek için kripto paraları kullanabileceğinden şüpheleniyordu. Ancak son verilere bakıldığında Rusya, yaptırımlardan kaçınmak için kripto paralara yönelmiyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version