Muhabbit

Japonya, Rusya’nın Kripto Paralarla Ekonomik Yaptırımları Nasıl Atlatabileceğini Araştırıyor

Bakan Shunichi Suzuki, Rusya’nın uluslararası SWIFT’e eşdeğer olması için 2014’den beri geliştirmeye çalıştığı SPFS sistemine atıfta bulundu.

Japan Times’ın haberine göre; Japonya’nın finansal hizmetler ajansı ve Japonya sanal ve kripto varlıklar borsası birliği, Japonya’nın yaptırım listesinde olan kripto paraların işlemlerini Rusya’da engellemek için araştırma yapıyor.

Japonya Maliye Bakanı Shunichi Suzuki bugün (05.03.2022) erken saatlerde parlamentoda yaptığı konuşmada bu konudan bahsetti.

Bakan Shunichi Suzuki, Rusya’nın uluslararası SWIFT‘e eşdeğer olması için 2014’den beri geliştirmeye çalıştığı SPFS sistemine atıfta bulundu:

Rusya’ya karşı yapılan yaptırımların etkinliğini güvence altına almak için kripto varlıkları ve SPFS gibi kuruluşların durumunu yakından izliyoruz.

Japonya, Rusya’ya Karşı Küresel Eyleme Katılıyor!

Aslında Japonya, Rusya’nın kripto paralar sayesinde yaptırımlardan kaçabileceği endişesi konusunda yalnız değil.

Bu haftanın başlarında, Fransa Maliye Bakanı Bruno le Maire, Avrupa Birliği’nin Rusya’nın kripto paraları kullanarak yaptırımları atlatmamasını sağlamak için önlemler aldığını duyurmuştu.

İlgili Haber: G7 ve AB Ülkeleri, Yaptırımlardan Kaçınmak İsteyen Rusya’ya Karşı Kripto Para Alanında da Önlem Alıyor!

Peki Rusya Yaptırımlardan Kaçmak İçin Kripto Varlıkları Nasıl Kullanabilir?

Rusya’nın yaptırımları atlatarak kripto paraları kullanmasının birçok yolu var. En önemli risklerden biri, Rusya’nın ülkede zaten iyi kurulmuş bir sektör olan fidye yazılımı sistemini kullanmasıdır.

Chainalysis’in son verilerine göre, 2021 yılında dünyanın toplam fidye yazılımı gelirinin yaklaşık yüzde 75’i Rusya’ya bağlı kaynaklardan sağlanıyor.

Eski FBI ajanı Crane Hassold, Decrypt haber sitesine verdiği bir röportajda, kripto paraların günümüzün fidye yazılımı ortamını yönlendiren “birincil faktör” olduğunu söyledi.

Aslında kripto paralar daha önce gördüğümüz genel fidye yazılımı ödemelerinin oldukça çılgın rakamlara ölçeklenmesini sağlıyor.

Rusya’nın yaptırımlardan kaçmak için başvurması muhtemel diğer seçenekleri arasında, Başkan Putin’in daha önce Rusya’nın “rekabet avantajına” sahip olduğunu söylediği Bitcoin madenciliği sektörü ve yine regüle edilmemiş kripto para borsalarının kullanımı yer alıyor.

Blockchain analitik firması Elliptic’in politika ve düzenleyici işler direktörü David Carlisle konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

Daha önce Rusya merkezli suçluların büyük miktarda para aklamalarına olanak sağlayan kripto para borsalarının örneklerini gördük… Bunlardan biri SUEX’di.

Eylül 2021’de OFAC, ABD’nin çıkarlarına karşı siber faaliyetlerden sorumlu veya suç ortaklığı yapan kişi ve kuruluşlara yaptırım uygulanmasına izin veren 13694 sayılı yürütme kararı uyarınca SUEX’e yaptırım uygulamıştı.

Daha fazla Rusya-Ukrayna haberi için buraya tıklayabilirsiniz

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version