Muhabbit

Japonya’da Düzenlemeler Tam Gaz Devam

JSTOA’ın yayınladığı yönerge, Japonya Meclisi tarafından da onaylanmış durumda. Yönerge 1 Mayıs tarihi itibari ile geçerli olacak.

japonya

Japon Security Token Offering Association (JSTOA), 20 Nisan tarihli açıklaması ile hizmet veren kurumların müşterilerinin varlıklarını ve gizliliklerini koruma yöntemleri hakkında bir yönerge yayınladığını duyurdu.

Bu sayede kurum, şirketlerin müsterilerinin varlıklarını ve transferlerindeki gizliliklerini nasıl sağlayacaklarını belirlemiş oldu.

JSTOA’ın yayınladığı yönerge Japonya Meclisi tarafından da onaylanmış durumda. Yönerge 1 Mayıs tarihi itibari ile geçerli olacak.

Yapılan değişiklikler ile mevcut yönergede revizyona gitmiş oduk. Bu sayede kurallar ve yönetmelik çok daha açık olmuş oldu.

JSTOA Müşteri Varlıklarını Kontrol Edecek

Düzenlemedeki yapılan değişiklik ile birlikte gerçekleşen en önemli değişimlerden birisi ise, kontrol mekanizmasında gerçekleşti. Aylık olarak şirketlere gelecek olan JSTOA sertifikalı muhasabeciler, müşterilerin varlıklarını kontrol edecek ve hesabını tutacak.

Ek olarak şirketler sahtekarlık ve koruma önlemleri kapsamında müşterilerine dijital varlıkların net bir tanımını yapacak. Bu işler için kılavuzların oluşturulmasını isteyen JSTOA, yatırımcıların konu ile ilgili bilgilerinin, yatırım yapmadan önce tam olmasını istiyor.

Tokyo merkezli JSTOA 2019 yılının Ekim ayında kripto düzenlemeleri kapsamında oluşturulmuş bir devlet kurumu. Finansal Enstrümanlar ve Borsalar Görev Gücü (FIEA) katkısı ile oluşturulan kurum kripto düzenlemelerinde sorumlu kurum ilan edilmişti. Oluşturduğu düzenlemeler ile birlikte Japonya’da kripto para düzenlemeleri resmi olarak oluşturulmuş ve yürürlüğe girmiş olacak.

JSTOA sadece devlet kurumları ile değil, özel sektör ile de dirsek teması içinde çalışmakta. Japonya merkezli kripto para şirketleri olam Nomura Securities, Rakuten Securities, SBI Securities ve Monex gibi kuruluşlar düzenlemelerin oluşturulması sürecinde kurum ile birlikte çalışmış durumdalar. Bu sayede ortak bir zeminde buluşarak özel sektör ve devlet, kripto para düzenlemelerini oluşturmuş oldular.

Çin tarafından ortaya çıkan merkez bankası destekli dijital para ile birlikte asya tarafında işlem hızlanmış gibi gözüküyor. Diğer ülkelerin dijital para ve dijital para düzenlemeleri ile ilgili adımları yakın zamanda gelecek mi hep birlikte göreceğiz.

Son Yazılar

Exit mobile version