Muhabbit

Japonya’da Kripto Para Sınırlandırması!

Japonya’da Kripto Para Sınırlandırması!

Yeni bilgilere göre; Japonya’daki Bitcoin (BTC) ve Kripto borsaları, önümüzdeki ilkbahardan itibaren margin trading’de önemli kısıtlamalara takılacak gibi gözükmekte. Japonya Finans Düzenleyicileri ve Finansal Hizmetler Ajansı’ndan (FSA) ve alınan bilgilere göre, margin kaldıracının, trader teminatının en fazla iki katı olması olması planlanıyor.

Şu anda dört katlık bir sınır mevcutken Finansal Araçlar ve Borsa Kanunu’na ek olarak Bakanlar Kurulu tarafından yürürlüğe sokulacak olan bu planınla birlikte yarıya düşecek olan kaldıraç miktarının, kriptoparalarda sıklıkla görülen volaliteye karşı alınan bir önlem olduğu FSA’ndaki kaynaklardan öğrenilen diğer bir bilgi. Yasanın yürürlüğe girmesiyle beraber, kısıtlamanın geçerli olup olmayacağı da hala belirsizliğini korumakta.

Margin trading, özellikle çoklu kaldıraç ile kazanma veya kaybetme potansiyellerinin büyüklüğü nedeniyle büyük dalgalanmalara sebebiyet verebilmektedir.

Japonya yenilikleri takip eden ve kripto para borsalarını yakından inceleyen yenilikçi bir yapıda olsa da yetkililer yakın zamanda dijital para borsalarını regüle etmeye bir hayli hevesli gözüküyorlar.

Son Yazılar

Exit mobile version