Muhabbit

Japonya’daki Aktif Kripto Tüccarlarının Sayısı Azaldı!

Japonya’da corona virüs ortasında kripto işlemleri düşüşe geçmiş.

Ripple'ın

Ülkede olağanüstü hal ilan ederek, Japonya’daki pandeminin yayılma hızının yavaşladığının resmi olarak ilan edilmesinden önce, itibari para mevduatlarındaki artış, kripto borsaları üzerindeki genel faaliyetleri azalttı.

Japonya Sanal ve Kripto Para Borsası Birliği (JVCEA) tarafından Mart 2020’de yayınlanan verilere göre, ülkede kayıtlı aktif dijital varlık hesabı sayısı Şubat ayında 2.048.501 adetti.Bu sayı Mart ayında 2.044.806’ya kadar geriledi. Bu durum 3.695 hesabın dijital varlık ticaretini bıraktığı anlamına geliyor.

Mevduat Artıyor Aktiflik Azalıyor

Bitbank’ta Piyasa Analisti olan Yuya Hasegawa, dijital varlık tüccarları arasındaki faaliyetin Mart ayında azalmasına rağmen, Japonya’da itibari para mevduatlarının arttığını bildirdi.

Bunun belirli bir kısmı, Japon hükümeti tarafından ödenen teşvik paketi almayı bekleyen hanelerden kaynaklanıyor olabilir. Analiste göre, bu mevduatların çoğu borsalarda uzun süre kalmadı. Başbakan Shinzo Abe, 8 Nisan’dan itibaren Japonya’da ulusal olağanüstü hal ilan etmişti.

Hasegawa 3 Ağustos tarihli bir haberde, “Corona şoku, daha geniş finansal pazara ulaştığında ve marj çağrıları için talep oluşturduğunda, ciddi bir yatırımcı grubu biraz para kazanmak için tüm fonlarını kripto borsalarından çekmiş olabilir” dedi. “Bazı yatırımcılar, olağanüstü halden kaynaklanabilecek düşük gelir ve işşizlik potansiyeline hazırlanmak için bunu yapmış olabilir.”

Japonya’da Hala Kripto Para Ticareti Yapılıyor

Ancak Hasegawa, aktif hesap sayısında hafif bir düşüşün, “Japon kullanıcıların dijital para birimlerine olan ilgisini kaybettiği anlamına gelmediğini” belirtiyor.

Herhangi bir durumda, Bitcoin (BTC) 12.000 $’a yükselirken, özellikle bu yükselişten ötürü kripto aktivitesi artmış olabilir. Bildirilenlere göre, Japonya’da genellikte düşük aktiviteye sahip kripto hesaplarının bu hafta 2-3 kat daha fazla işlem hacmi yarattığı söyleniyor.

Son Yazılar

Exit mobile version