Muhabbit

Japonya’nın En Büyük Telefon Operatöründen Web3 Hamlesi!

Japonya’da NTT Docomo, çoklu zincir akıllı sözleşme platformu Astar Network ile güçlerini birleştirerek Web3 sektörüne adım attı.

Yıllık 40 milyar dolardan fazla gelirle Japonya’nın en büyük telefon operatörü olan NTT Docomo, çoklu zincir akıllı sözleşme platformu Astar Network ile güçlerini birleştirerek Web3 sektörüne adım attı. Hamlenin Japonya’nın Web3 teknolojisini benimseme sürecini hızlandırması bekleniyor.

Ortaklık bir konsorsiyum şeklinde hareket edecek, yani bireyler ve şirketler tokenları yönetişim için değerlendirebilecek. 9 Kasım 2022’de yayımlanan bir basın bildirgesine göre Astar Network ve NTT Docomo üç temel noktada iş birliği yapmak üzerine anlaştı. Bu anlaşmaya göre şirketler Web3’nin yol açtığı çevresel sorunları inceleyerek sürdürülebilir kalkınmaya yönelik alternatifler arayacaklar, insanları eğiterek Web3’nin benimsenmesi önündeki teknolojiye dayalı eksiklikleri giderecek ve mühendislere fırsatlar tanıyarak sektörde pratik tecrübe edinmelerini sağlayacaklar.

Astar Network CEO’su Sota Watanabe’ye göre projenin amacı Web3’yi teknoloji meraklılarından oluşan dar çerçeveden çıkartarak halka açmak.

“Bu bağlamda, en iyi kullanıcı tecrübelerine olanak tanıyan, herkesin erişimine açık bir yapıya sahip platformlar şart. Mesele Web3’nin faydalarından herkesin yararlandığı bir toplum oluşturmak, yalnızca mühendislerin değil.”

Japonya Yüzünü Web3’ye Dönüyor

Docomos’un hisselerinin 3te 1ine sahip olan Japonya son dönemde Web3’ye büyük bir ilgi gösteriyor. 2 Kasım 2022’de Japonya Dijital Ajansı Web3 üzerine çalışmalar yürütmek amacıyla merkeziyetsiz özerk organizasyonlar için bir araştırma birimi kurdu. Ekim ayının sonlarında ülkenin ikinci en büyük sahil kendi Fukuoka Aster Labs ile ortaklık kurarak Web3 teknolojisi aracılığıyla yeni kullanıcı tecrübeleri oluşturma yönünde adım attı.

İlginizi çekebilir: Güney Kore Merkez Bankası’ndan CBDC Hamlesi!

Her ne kadar Japonya hala oldukça katı bir kripto para yasal düzenlemesine sahip olsa da, ülkenin başbakanı hükümetin Web3 ve metaverse girişimlerine yönelik büyük yatırımlar yapmaya hazırlandığının altını defalarca çizdi. The Japan Virtual ve Kripto Para Varlıkları Borsa Vakfı da yasal borsaların dijital varlıkları listeleme süreçlerinin bundan böyle daha kolay olacağı konusunda vaatlerde bulundu.

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için hesabımızı takip edebilirsiniz: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version