Muhabbit

Japonya’nın Kredi Kartı Devi JCB, Blockchain Tabanlı Ödeme Sistemiyle Geliyor!

Japonya’nın lider kredi kartı şirketi JCB, Blockchain tabanlı bir ödeme sistemi için Japonya merkezli bir Blockchain startupı olan TECHFUND ile anlaştı.

Japonya'nın Kredi Kartı Devi JCB, Blockchain Tabanlı Ödeme Sistemiyle Geliyor!

Japonya’nın lider kredi kartı şirketi JCB, Blockchain tabanlı bir ödeme sistemi için Japonya merkezli bir Blockchain startupı olan TECHFUND ile anlaştı.

Küresel bir kredi kartı şirketi olan Japonya Merkezli JCB, 15 Mayıs tarihinde Blockchain tabanlı bir ödeme sistemi geliştirmek amacıyla yine Japonya merkezli bir Blockchain startupı olan TECHFUND ile işbirliğine gireceğini açıkladı.

19 ülkede kart şirketleriyle partnerliği olan JCB’nin dünya üzerinde yaklaşık 90 milyon kullanıcısı mevcut. Yani dünyanın dört bir yanından milyonlarca insan bu yeni girişiminin meyvesini yiyecek.

TECHFUND ise özellikle menkul kıymet token teklifleri yani STO alanında adından söz ettiren, Japonya merkezli bir startup. TECHFUN’D’ın JCB için DLT teknolojisi ile çözümler sunması bekleniyor.

Bu yeni girişim ile birlikte JCB, dijital ödemeleri kolaylaştırmayı, aracı kurumlardan kurtulup geleneksel bankaların havale sistemindeki sorunları çözmeyi sağlayacak P2P için merkeziyetsiz bir platform geliştirmeyi amaçlıyor.

Japonya 2020’nin başından beri Blockchain teknolojisi başta olmak üzere kripto para dünyasıyla yakından ilişkiler kurmaya başladı. Özellikle Japonya’da kripto paraların benimsenmesi açısından güzel bir çalışma olan Bitcoin temalı manga, birçok mangaseverin/otakunun dikkatini çekti. Geçtiğimiz gün yayıncılık devlerinden Media Do Holdings’in Blockchain tabanlı e-yayın projesi ile dağıtımı kolaylaştırmayı amaçladığını da sizlere aktarmıştık. İlerleyen günlerde Japonya teknoloji devliğini, Blockchain tabanlı projeler ile pekişecek gibi duruyor.

Son Yazılar

Exit mobile version