Muhabbit

Jerome Powell: Kripto Para ABD’de Finansal İstikrarı Bozmaz!

Jerome Powell: ”stablecoinler düzenlenirse herkesin yararına olabilir.”

Amerika Birleşik Devletleri Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell, devlet kurumlarının kripto para alanındaki gelişmeleri izlemesi gerektiğini aynı zamanda kripto para birimlerini, ABD piyasaları için finansal istikrar kaygısı olarak görmediğini dile getirdi.

14.12.2021 Salı günü Wall Street Journal’dan Michael Derby’nin kripto para ile ilgili bir sorusunu cevaplayan Powell, Cumhurbaşkanı’nın Çalışma Grubu’nun 1 Kasım’da yayımlanan Finansal Piyasalar ile ilgili raporun sonuçlarını desteklediğini söyledi. Raporda; stablecoin ihraç eden şirketlerin ”risklerin” farkına varması için acilen bankalara benzer şekilde “uygun federal denetime” tâbi tutulması gerektiği öne sürüldü.

Powell konuyla alakalı şu açıklamada bulundu:

Stablecoinler, uygun şekilde düzenlendikleri takdirde finansal sistemin bir parçası olarak tüketiciye hizmet vererek yararlı ve verimli olabilir. Şu anda değiller ancak ölçeklendirme potansiyeline sahipler. Özellikle de var olan çok büyük teknoloji ağlarından biriyle ilişkilendirilebilirse yararlı olabilirler.

Fed başkanı ayrıca açıklamasına şunları ekledi:

Uygun düzenleme ve korumaya sahip olmayan sistemik olarak önemli bir ödeme ağına hemen sahip olabilirsiniz. Ancak kamu ödeme sisteminin korunduğuna ve güvenilir olduğundan emin olmak için özellikle hükümete ve Fed’e güvenilmeli.

Jerome Powell’ın Kripto Para Karşısındaki Duruşu

Powell, Senato’nun bir sonraki Fed Başkanı olma onay duruşmasından önce Biden yönetiminin dijital varlıklar konusundaki pozisyonunu destekliyor gibiydi. 2012’den bu yana Fed’in yönetim kurulunda çalışan ve 2018’den bu yana Başkan olarak görev yapan Powell, 2026‘ya kadar aynı görevi yapmak üzere ABD Başkanı tarafından seçilmiştir.

Fed Başkanı, kripto paranın şu anda ABD için büyük olasılıkla finansal istikrar kaygısı olmadığını söylese de, spekülatif varlıklar olarak kullanılan dijital para birimlerini “riskli” ve “hiçbir şey tarafından desteklenmeyen” olarak nitelendirdi. Powell daha önce de kripto para ile ilgili endişelerini dile getirirken, dijital varlıkların Çin’in yaptığı şekilde yasaklanmasından yana olmayacağını da sözlerine eklemişti. Ayrıca stablecoinlerin düzenlenmesi ihtiyacını da dile getirdi.

Eylül ayında Powell, “Stablecoinler, para piyasası fonları ve banka mevduatları gibidir. Ancak bir dereceye kadar düzenleyici çevrenin dışındalar ve düzenlenebilirler” dedi.

Sonuç olarak Powell, kripto paraların düzenlemelere uyması halinde yararlı olacağını vurguluyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version