Muhabbit

Joe Biden, Kripto Paraların Yasa Dışı Kullanımını Durdurmak İstiyor!

Joe Biden, kripto paraların yasa dışı kullanımını durdurmak için 30 ülkeyi bir araya getirmek istiyor.

joe biden bitcoin abd

joe biden bitcoin abd

Biden, ABD’nin yasa dışı kripto para kullanımını önlemek için 30 ülkeyi toplayacağını söyledi. Ekim ayı, Siber Güvenlik Farkındalık Ayı olduğu için Cuma günü Joe Biden hükümetin siber güvenlik çabaları hakkında bir açıklama yaptı.

Joe Biden, siber güvenlik konusunda birçok ülkeyle çalıştığını söyledi. Biden, NATO ve G7’deki ülkelerle iş birliği yaparak, siber güvenlik tehditlerin önüne geçtiğini açıkladı. Daha sonra Biden sözlerine şu şekilde devam etti:

Amerikalı ve her Amerikan şirketinin kripto paraların yasa dışı kullanımı konusunda beraber çalışmasına ihtiyacı var. Örneğin, verilerimizi şifreleyerek ve çok faktörlü kimlik doğrulamayı kullanarak güvenliğimizi sağlamalıyız. Kullandığımız teknolojilerdeki risklerin ne olduğunun farkında olarak yeni teknolojilerin tasarımını güvenli bir şekilde oluşturmalıyız.

Siber güvenlik konusuna bir daha dikkat çekmek isteyen Biden sözlerine şunları da ekledi:

Altyapımızı siber saldırılara ve bilgisayar korsanlarına karşı güçlendirmeliyiz. Siber saldırılar, bilgilerinizi çaldırmanıza sebep olabilir. Bunun yanında çaldırdığınız bilgilere geri ulaşmak için ödeme yapmanızı isteyen fidye yazılımlarına maruz kalabiliriz. Fidye yazılımlarına karşı dikkatli olmak zorundayız. Ülkelerle beraber çalışarak siber güvenliğimizi güçlendirmeye kararlıyım.

Biden yönetimi, fidye yazılımlarının önüne geçmek için çalışmaya devam ediyor. Eylül ayında ABD Hazine Bakanlığı, fidye yazılımlarına karşı tüm hükümetin çaba gösterdiğini söyledi.

Haziran ayında Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS), kripto para birimlerinin kara para aklamak, fidye yazılım saldırıları ve diğer mali suçları kolaylaştırmak için kullanıldığını söyledi.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version