Muhabbit

Joe Biden Stablecoinler için Çağrıda Bulundu!

Joe Biden ve ekibi, stablecoinleri düzenlemek istiyor!

Joe Biden

Joe Biden muhabbit

Geçtiğimiz Pazartesi günü (01.11.2021) Joe Biden’ın isteği üzerine ABD hükümeti stablecoinler ile ilgili bir rapor yayımladı.

Bu rapor, bazı iş modellerine rakip olabilecek dijital varlıkların özetini yayımlıyor.

Hazine Bakanlığı’nın da dahil olduğu bir grup tarafından oluşturulan rapor, Stablecoin üreten firmaların “sigortalı mevduat kurumları” olmasını gerektiren yasalara uymasına çağırıyor. Başka bir deyişle bu rapor, stablecoin çıkarabilen kurumların bir banka uyumluluğuna sahip olmasını istiyor.

Böylesine bir karar, uzun süredir kripto para sektöründe hizmet veren Tether gibi bazı stablecoin üreten firmalar için büyük bir değişime sebep olabilir. Bu karar ile birlikte şirketler, kripto paralarını desteklemek adına elinde bulundurduğu teminatlarda bir kısıtlama görebilir ve ciddi anlamda düzenleyici kurumlar ile uyum sağlama zorunluluğuna itebilir.

Bildiğiniz gibi stablecoinlerin toplam pazar payı 130 milyar $ değerinde.

USDT ismiyle kripto para kullanıcılarına hizmet veren Tether şirketi, varlıklarının tam olarak dolar ile desteklenmediği iddiasıyla uzun bir süredir eleştiri odağıydı. Bu tür iddialardan dolayı şirket, kısa bir süre önce New York Başsavcılığı tarafından para cezasına çarptırıldı.

Rapor Diğer Stablecoinleri de Etkileyecek!

Tabii bu rapor sadece Tether’i değil, aynı zamanda USDT’den sonra gelen en büyük ikinci stablecoin olan USDC’yi de etkileyecek. Circle şirketinin CEO’su Jeremy Allair, USDC’yi uzun bir süredir düzenleyici kurumlara uyumlu bir proje olarak tanımlıyordu. Ancak kısa bir süre önce şirket, varlıklarının desteklenip desteklenmediği konusunda inceleme altına alınmıştı.

Yaşanan bu olay ile birlikte Circle, USDC’yi yalnızca dolar ve kısa vadeli hazine bonoları ile destekleyeceğine söz verdi.

Circle CEO’su Allair, konu hakkında şunları söyledi:

Kongrenin bu konuda harekete geçmesini destekliyoruz. Bu karar kripto para sektörü ve blockchain alanında yaşanan rekabetin ölçeklendirilmesi için katkı sağlayacaktır.

Düzenleyici kurumlar ile yakın bir şekilde çalışan Maya Zehavi ise, bu kararın Tether için problem yaratacağını düşünüyor. Bu karar ile birlikte stablecoin üreticileri sanki bir bankaymış gibi hizmet vermek zorunda kalacak.

Ayrıca bu kurallar, stablecoinlerin meşrulaştırılmasına katkı sağlayacak fakat şirketlerin kârlılık düzeyini de düşürecek. Circle ve Tether gibi firmalar, elde ettiği geliri genellikle faizden kazanıyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version