Muhabbit

Joe Biden, Yeni Fed Başkanı İçin Jerome Powell’ı Aday Gösterdi!

Jerome Powell, kripto paralara diğer bürokratlara nazaran daha olumlu bakıyor!

joe biden bitcoin abd

joe biden bitcoin abd

Başkan Joe Biden, Jerome Powell’ı merkez bankası olarak bilinen Federal Rezerv Sistemi (Federal Reserve System –FED) Başkanı olarak aday gösterdi. Jerome Powell 4 yıl daha merkez bankasında görev yapacak.

Powell, pandeminin getirdiği kötü ekonomik etkiyi azaltmak istediğini söyledi. Bununla birlikte Powell, yeni iş alanları oluşturup 5,6 milyon yeni iş talebi oluşturmak istediğini belirtti. Jerome Powell, Amerika’daki işsizlik oranını %5,5’ten %4,6’ya indirme konusunda da kararlı görünüyor.

Ayrıca Biden, Lael Brainard’ı FED Başkan Yardımcı’sı olarak seçti. Brainard’ın görev süresinin 2026’da, Powell’ın ise 2028’de sona ermesi planlanıyor.

ABD başkanı konuyla alakalı daha sonra şunları söyledi:,

Başkan Powell ve Dr. Brainard’ın, enflasyonu düşük veya sabit tutmaya ve tam istihdam sağlamaya odaklanarak ekonomimizi her zamankinden daha güçlü hale getireceğinden eminim. Powell ve Brainard’ın iklim değişikliğinin neden olduğu ekonomik riskleri ele alarak, finansal sistemimizde ortaya çıkan riskleri yok edeceklerine inanıyorum.

Powell, Fed başkanı olarak onaylandıktan sonra, yalnızca dört yıl hizmet edecek. Randal Quarles, 8 Kasım 2022’de ayrılacağını ve Başkan Biden’a üçüncü Fed koltuğunu doldurma fırsatı vereceğini duyurdu.

Fed başkanı olarak görev yaptığı süre boyunca Powell, ABD pazarlarındaki dijital varlıkların rolü konusunda fikirlerini söyledi. Powell, CBDC yayımlamak için proaktif olarak çalıştığını ancak Bitcoin (BTC) gibi kripto para birimlerine yönelik kapsamlı bir yasağı destekleme olasılığının düşük olduğunu söyledi.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version