John Mcafee 1945 yılında İngiltere’de hayata gözlerini açtı. Aradan geçen birkaç yıldan sonra ailesi ile birlikte Virginia’ya taşındı.
Söylediklerine göre McAfee, gençliğinde çok zor zamanlar geçirmiş. Babası kadastroculuk yapan bir alkolikti ve John 15 yaşındayken intihar etti. McAfee’nin söylediklerine göre bu hatıra, onu her sabah uyandığında karşılamakta.
Sonrasında, McAfee, eğitim hayatına devam etmek için Roanoke Kolejine gitti. Genç McAfee, hem zekiydi hemde ciddi anlamda girişken ruhluydu. Bu durum ona bir iş şansı yarattı ve kapı kapı dolaşarak dergi satmaya başladı.
1960’ların sonunda ise McAfee, delikli kart sistemlerini kodlayan bir şirkette çalışmaya başladı. McAfee bu işin ona, erken programlama dilinin temellerini öğrettiğini söylüyor. Bu öğrendiği bilgiler ile Missouri Pacific Railroad’da bir işe girdi ve burada şirketin tren programlarını kalibre etmeye yardımcı olması için yeni IBM bilgisayar sistemini kullandı.
McAfee, bu şirkette hayatını devam ettirirken uyuşturucu bataklığına düşmüş. McAfee, LSD etkisi altındayken işe gittiğini inkar etmiyor.
Bundan sonrası isa daha karanlık. Bir arkadaşı ona DMT isimli ağır bir uyuşturucu madde satmış. Sonrasında McAfee’nin hatırladığı tek şey, korkup kaçtığı ve bir çöp kutusunun arkasına saklandığı.
İnsanlar McAfee’ye müdehale etmeye çalıştı ve onunla konuştu. Fakat McAfee’nin dediğine göre, insanların ne dediği asla anlaşılmıyordu. Bu tecrübeden sonra bir daha hiçbir zaman Missouri Pacific‘e geri dönmedi. McAfee ayrıca, o yolculuğa çıktığından bu yana yaşadığı her şeyin devasa bir halüsinasyon olduğuna ve bir gün bundan kurtulup kendini tekrar St. Louis’deki koltuğunda Pink Floyd’dan Dark Side of the Moon şarkısın dinlerken bulacağına inanıyor.
McAfee, 70’li yıllarda Silikon Vadisi’ne gitti. Nasa’nın Uzay Araştırmaları Enstitüsü’de dahil olmak üzere birçok teknoloji şirketinde iş yaptı. Bu yıllarda McAfee’nin alkol ve uyuşturucu bağımlılığı gitgide artıyordu. McAfee 1983 yılında yaşadığı bir olaya kadar bu bağımlılığına yenik düşmüş. McAfee, Omex şirketinde çalışırken, günlük rutininin kokain çekmek ve bir şişe viski içmek olduğunun farkına vardı. Bu durumdan sonra yalnız hissedip korktuğunu açıklayan McAfee, sonunda yardım almaya karar vermiş.
1980’li yıllarda McAfee, Lockheed’de çalışıyordu. O zamanlar bilgisayarlar hala yeni sayılırdı. 1986 tarihinde ise ilk bilgisayar virüsü geliştirildi. McAfee’nin ise eli boş durmuyordu. bu zararlı yazılımları inceledi ve bununla savaşmak için kendi şirketini kurmaya karar verdi.
1980’li yılların sonunda McAfee Associates çok popülerleşmişti. Şirket yılda yaklaşık 5 milyon $ kazanıyordu. Ayrıca dünyanın en büyük şirketlerinden bazıları McAfee’nin geliştirdiği yazılımı kullanıyordu.
McAfee, 1992 senesinde ortaya çıkan Michelangelo isimli bir virüs sayesinde daha da başarılı hale geldi. McAfee’nin söylediğine göre bu virüs 5 milyon bilgisayara bulaşacaktı ve bu onu tarihin en ciddi virüsü yapıyordu. O tarihlerde antivirüs programları çoğu insanın satın alıp günlük hayatında kullandığı bir ürün değildi. Fakat Michelangelo bu algıyı kırmaya yardımcı oldu.
Michelangelo virüsü, on binlerce bilgisayara bulaşmış olsa da. Bu virüs, şirketi halka açmaya sevk etti ve milyonlarca dolarlık bir işletmeye dönüştü.
1994 yılında, McAfee daha iyi olanaklar adına şirketten istifa etti. İki yıl sonra şirketteki hisselerini sattı ve 100 milyon $ gibi bir para elde etti.
İstifasının ardından, McAfee nispeten düşük bir profil benimsedi. Bu süreçte McAfee, genç girişimcilere tavsiyelerde bulundu, Stanford Graduate School of Business’ta ders verdi ve ayrıca kendi projeleri üzerinde çalıştı.
Gelecek yıllarda, kripto paralar ile ilgilenmeye başlayan McAfee, kendi gizlilik odaklı kripto para birimini geliştireceğini açıklamıştı. Ghost projesi, Proof-of-Stake algoritması ile çalışıyordu ve McAfeeDex ile desteklenecekti. Fakat. projenin hayata geçmesinden kısa bir süre sonra, McAfee projeden ayrıldığını açıkladı. Sebep olarak ise projenin başkanının projeyi McAfee’nin istemediği yönlere çekmesi olarak açıklandı.
İlginizi Çekebilir: John McAfee
Bunun dışında, arada sırada kripto para piyasası attığı iddialar ile piyasayı sarsan McAfee, son açıklamalarında Bitcoin’in yaratıcısını tanıdığını iddia etmişti. Satoshi’nin kimliğini açıklamayan McAfee, sadece projenin Whitepaper’ını okursanız Satoshi’nin İngiliz olduğunu anlarsınız dedi.
Geçtiğimiz günlerde İspanya’da tutuklanan McAfee’ye, sosyal medya üzerinden ICO tekliflerinin yanıltıcı tanıtımını yaptığı için dava açıldı.
Görünüşe göre McAfee, Twitter üzerinden takipçilerine yedi ICO projesi önererek toplamda 23,1 milyon ABD $’ından fazla para kazanmış.
Daha fazla Kimdir içeriği için: Kimdir?
Daha fazla Nedir içeriği için: Nedir?
Daha fazla Nasıl içeriği için: Nasıl?
Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar