Muhabbit

Johnny Depp’in Amber Heard’e Karşı Zaferi NFT’lerinin Fiyatına Olumlu Yansıdı

Johnny Depp’in NFT koleksiyonunun değeri aktörün eski eşi Amber Heard’e karşı kazandığı itibar davasıyla beraber katlanarak arttı.

Johnny Depp’in sanat eserlerinden meydana gelen NFT koleksiyonunun değeri aktörün eski eşi Amber Heard’e karşı kazandığı itibar davasıyla beraber katlanarak arttı.

3.850 eserden meydana gelen “Never Fear Truth” NFT’lerinin taban fiyatı 0,52 NFT civarında seyrediyor. Bu rakam yaklaşık 944 dolara denk geliyor. Canlı yayımlanan itibar davasından önde koleksiyon bu denli ilgi görmüyordu. Koleksiyon, ilk olarak Ocak 2022’de 0,70 başlangıç fiyatı ile piyasaya sürülmüştü.

Johnny Depp Koleksiyonu Arkadaşlarından İlham Alarak Oluşturdu

OpenSea’de yer alan Never Fear Truth koleksiyonu Ethereum tabanlı bir koleksiyon ve Johnny Depp’in sanat eserlerinden meydana geliyor. MakersPlace tarafından Mayıs 2022’de orijinalliği onaylanan koleksiyonda Depp’in bazı ünlü arkadaşlarının da resimleri yer alıyor. Bu isimler arasında Heath Ledger, Tim Burton, River Phoneix, Elizabeth Taylor ve Al Pacino dikkat çekiyor.

NFT eserlerinin 607’sinde ise Depp’in kendi resimleri yer alıyor. Koleksiyonun resmî tanıtımı eserleri şu sözlerle tanıtıyor:

“Johnny’nin sanatının ilk kez kamuya tanıtıldığı bu koleksiyonda, Johnny yakından tanıdığı ve kendisine ilham veren insanlara odaklanıyor. Her bir resim bu isimlerin karakterlerinin Johnny’nin gözünden bir yansıması. Bu isimlerin kendilerini Johnny’e nasıl açtıklarının bir göstergesi.”

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

OpenSea’ye göre Never Fear Truth NFT’lerinden herhangi birine sahip olan herkes yaratıcı bir topluluğun parçası olmuş olacak ve önümüzdeki günlerde Depp’in piyasaya süreceği başka koleksiyonlara da ayrıcalıklı erişim hakkına sahip olacak.

Depp, NFT sektörüne giriş yapmış olan ilk tartışmalı isim değil. Aralık 2021 tarihinde bir zamanların rapçisi, günümüzün ise aktörü Ice-T Niftify ile ortak olarak bir NFT koleksiyonunu piyasaya sürmüştü. Ice-T’nin 1992’de çıkardığı “Body Count” albümü içinde barındırdığı “Cop Killer” isimli protesto şarkısı nedeniyle ülke çapında tartışmalara yol açmıştı. Şarkı, polis şiddetinden mustarip bir vatandaşın perspektifiyle yazılmıştı.

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version