Muhabbit

Joseph Lubin Kimdir? Her Şey Ethereum İçin!

Ethereum’un kurucu ortağı, ConsenSys’in kurucusu Joseph Lubin kimdir?

consensys muhabbit

Ethereum’un kurucu ortağı, ConsenSys’in kurucusu Joseph Lubin kimdir?

Kripto para dünyasının önemli isimlerinden biri Joseph Lubin, 1964 yılında Kanada’nın Toronto kentinde dünyaya geldi. Kanadalı-Amerikalı girişimcinin çocukluk veyahut gençlik yılları hakkında fazla bilgi paylaşılmamıştır. Kendisi, hayatının ilk evrelerinin gizli kalmasını tercih ettiğini ifade etmiştir.

Princeton Üniversitesi’nde Elektrik Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimi okuyan Joseph Lubin, farklı alanlarda, farklı araştırma merkezlerinde çalıştı. Bunlardan bazıları mezun olduğu okul Princeton bağlantılı Princeton Robotics Lab., otobom müzik kompozisyon aracı geliştirme amacıyla kurulan Tomandandy Music ve mobil robotlar üzerine çalışan Vision Applications Inc.’ydi. Öz geçmişi bu araştırma merkezleriyle son bulmuyor. Lubin ayrıca Identrus’da yer alan eMagine’da yazılımcı ve danışman olarak da çalıştı. Goldman Sachs ile de bir geçmişi olan Lubin, Blacksmith Yazılım Danışmanlığı ve Özel Varlık Yönetimi Teknolojisi Başkan Yardımcısı’nın New York ofisinin yöneticiliğini yaptı.

Yer aldığı projeler ve görevler sayesinde kripto para dünyasına giriş yapan, aynı zamanda kendini yazılımcılık, mühendislik ve finans alanlarında geliştiren Lubin’in Blockchain teknolojisinin cazibesine kapılması uzun sürmedi.

Satoshi Nakamoto’nun Bitcoin whitepaper’ını okuyan ve bazı öğretilerinden feyzalan Lubin, 2014 yılında Vitalik Buterin ile Ethereum’u oluşturma macerasına girişti. Kripto para dünyasındaki birçok isme göre Lubin’in hem teknolojik bilgisi hem de iş dünyasındaki birikimi, Ethereum’un hızlı bir şekilde inşa edilip büyümesini sağladı. Bu açıdan bakıldığında Lubin, Buterin’in bulabileceği en iyi isimlerden biriydi.

Ethereum’un yükselişi, kripto para birimlerinin yaygınlaşması ve Blockchain teknolojisinin saygınlık kazanması 2016 yılına damgasını vurdu. 2017 yılında yaşanan piyasa hareketliliğine zemin hazırlayan da bu gelişmelerdi.

 

ConsenSys!

Kripto para dünyasının lider ismi Bitcoin’den sonra Ethereum’un oluşturulması ve kendi ekosisteminin yaratılması için de çeşitli yollara girdi. Bu yollardan biri de kurucusu olduğu ConsenSys olmakta. Ethereum ekosistemini oluşturmak ve döneme göre yeni olarak bahsedilen Blockchain teknolojisini yaymak amacıyla oluşturduğu ConsenSys ile benzersiz işler başardı.

Ethereum tabanlı projelere verdiği destekle, onların geliştirilmesini sağlamakla tanınan Ethereum geliştirme stüdyosu ConsenSys, ağın temel altyapı ögelerini içeren 50’den fazla projeye imza attı. Bununla birlikte Viant gibi tedarik zinciri izleme platformlarına da gerekli desteği vermiştir.

Ayrıca Ethereum teknolojisinin ticari uygulamaları için küresel standartlar oluşturan kuruluş Enterprise Ethereum Alliance’da merkezi bir rol oynamaktadır. 500’den fazla üyenin bulunduğu bu birlik, Ethereum’un yaygınlaşması ve benimsenmesi için elinden geleni yapmaktadır.

 

Son Yazılar

Exit mobile version